Uutisen päiväys

8.3.2013← Takaisin

Muotka ja Asikainen jatkoon Lahden HS130-mäen karsintakilpailussa

  Lahden Salpausselän kisoissa hypättiin perjantaina mäkihypyn HS130-mäen karsintakilpailu. Tiensä sunnuntaina hypättävään kisaan suomalaisista selvittivät Olli Muotka ja Lauri Asikainen. Muotkan hyppy kantoi 113 metriä ja toi hänelle 29. sijan. Asikaisen hyppy puolestaan ylsi 107 metriin ja hän sijoittui tuloksissa 38:nneksi.

  Muut suomalaiset karsiutuivat sunnuntain varsinaisesta kisasta. Anssi Koivuranta oli 100,5 metrin hypyllään 46:s. Ville Larinnon 102,5 metrin hyppy hylättiin.

  Karsintakisan voitti Puolan Maciej Kot 124 metrin hypyllään. Japanin Taku Takeuchi tuli toiseksi ja kolmanneksi hyppäsi Norjan Andreas Stjernen.

  Karsintakilpailun tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3611

  Suomalaisten kommentit karsintakisan jälkeen:

  Olli Muotka
  ”Päivän hyppy oli tuollainen puristus, että tuosta pystyy kyllä vielä parantamaan. Hiukan harmittaa. Lahdessa on toki kiva hypätä, vaikka mäki ei se lemppari olekaan.”

  Anssi Koivuranta
  ”Nyt on kyllä tunne, että saisi olla jo tässä. Vähän tuntuu, että raastinraudalla vedettäisiin selästä. Ajatukset ovat jo tulevassa treenikaudessa.”

  Ville Larinto
  ”Vähän on kaksijakoiset fiilikset. Kummulle asti hyppy tuntui vielä hyvältä, mutta sitten painoin hypyn puhki. Olosuhteet eivät olleet vaikeat eli ei niiden vika ollenkaan.”

  Lauri Asikainen
  ”Hyppy nyt ei ollut kummonen. Vaikeelle tuntuu, vaikka treeneissä olen saanut hyviäkin hyppyjä alle. Hypyn rytmi tuntuu nyt olevan kadoksissa. Huomenna joukkuekisaan rennolla mielellä tekemään sitä mitä osataan.”

  Lauantaina Salpausselän kisoissa hypätään joukkuemäen kilpailu. Suomen joukkueessa hyppäävät: Olli Muotka, Ville Larinto, Mika Kulmala sekä Lauri Asikainen.