Uutisen päiväys

22.12.2013← Takaisin

Herola ja Ryynänen hyvillä hiihdoilla pisteille - Ahonen jäännöspisteille

  Yhdistetyssä ei päästy hyppäämään kilpailukierrosta epätasaisen tuulen vuoksi. Ladulle lähdettiin perjantaina hypätyn varakilpailun tulosten perusteella.

  Ilkka Herola lähti ladulle 32. sijalta. Hiihto kulki normaaliin tahtiin, ja jopa pienellä riskillä Herola lähti peesaamaan kovempia hiihtäjiä. Parannusta ladulla Herola sai 11 sijaa.

  "Varakisan hypyt eivät antaneet kovinkaan hyvää lähtökohtaa ladulle, mutta hiihto oli yhtä hyvää, kuin aiemminkin. Kokeilin riskillä lähteä peesaamaan Kokslienia ja Moania, mutta en ihan vielä pysynyt perässä. Piti hieman testata omia rahkeita."

  Joulun ja uuden vuoden aikaan Herola keskittyy ensin lepoon, mutta hakee pian mäkiharjoituksia.

  "Jouluna syön reilusti kinkkua. Pari päivää on hyvä irtaantua kokonaan, mutta eiköhän hyppäämään yritetä päästä. Siihen pitäisi nyt keksiä parannusta", jatkoi Herola.

  Myös Janne Ryynänen teki hyvän nousun ladulla, sijalta 37 sijalle 29 ja maailmancupin pisteille. Mikke Leinonen oli mäkiosuuden jälkeen paras suomalainen, 29:s, mutta joutui hieman antamaan periksi ja oli lopputuloksissa 36:s.

  Päävalmentaja Petter Kukkonen oli tyytyväinen hiihtovauhtiin.

  "Olisihan se ollut hyvä päästä hyppäämään, koska eilinen antoi viitteitä miesten paranevasta mäkikunnosta. Mutta olot olisivat olleet epätasaiset. Hiihtovauhti osoitti, että miehet alkavat sen suhteen olemaan kunnossa ja se on meille tärkeä tieto. Tulosta tulee, kun kaikki osuu kohdilleen", mietti Kukkonen.

  Kilpailun voitti Ranskan Jason Lamy Chappuis, toiseksi hiihti Saksan Johannes Rydzek ja kolmanneksi Japanin Akito Watabe.

  Tulokset kokonaisuuudessaan http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33486/race=1703/index.html

  Maailmancupin tilanne ennen joulutaukoa http://data.fis-ski.com/pdf/2014/NK/4135/2014NK4135WC.pdf

  Ahonen mäkikisan jäännöspisteille

  Mäkihypyn maailmancupin viimeinen osakilpailu ennen joulutaukoa sujui suomalaisilta alavireisesti Sveitsin Engelbergissä. Vaikka kaikki suomalaiset Lauri Asikainen, Olli Muotka ja Janne Ahonen hyppäsivät kilpailuun, jäi parhaaksi tulokseksi Janne Ahosen 29. sija.

  Janne Ahosen viikonloppu sujui kisatilanteissa alavireisesti.

  "No ei tämä ollut kovin hyvä viikonloppu. Hyviä hyppyjä tuli koekierroksilla ja karsinnoissa, mutta kisaan en semmoisia saanut. Tasaisuutta pitäisi nyt löytää, vaikka parhaat hypyt riittävät ihan kohtuullisille sijoille."

  Mäkiviikolle Ahonen joutuu valmistautumaan mahdollisesti ilman lumihyppyjä kotimaisemissa.

  "Näyttää vahvasti siltä, että Lahdessa ei pääse hyppäämään. Olen kyllä valmistautunut mäkiviikolle sekä lumihypyillä että ilman. Voi jopa olla, että nyt olisi ihan hyvä olla hyppäämättäkin, nyt on tullut aika paljon hypättyä", Ahonen puntaroi taktiikkaa.

  Lauri Asikainen oli tänään 36:s. Asikainen oli pettynyt viikonloppuun.

  "Aika vaisut fiilikset tästä viikonlopusta jäi. Ekassa kisassa karsinnasta pihalle ja nyt ei asiaa toiselle kierrokselle. Ei siinä ole mitään yhtä asiaa, millä se aukeaisi. Pitäisi saada pääkopan puristus auki onnistumisella, niin kyllä se hyppy sieltä varmasti löytyisi", Asikainen sanoi.

  Olli Muotkan hyppy on kateissa, eikä mies paljon selitellyt.

  "Hypyt eivät ole osuneet kohdilleen täällä eikä harjoituksissa Lahdessa. Tällä hetkellä ei vaan kulje, enkä osaa sitä paremmin selitellä. Nyt vaan pitää jaksaa tehdä töitä. Joulutauko tulee tarpeeseen ja on mukavaa, että saa viettää sen läheisten kanssa", mietti Muotka.

  Engelbergissä voittoon hyppäsi Puolan Kamil Stoch. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu, jossa paremmin venytti Itävallan Andreas Wellinger. Kolmas oli eilen voittoon hypännyt Puolan Jan Ziobro.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33544/race=3873/index.html