2.2.2020← Takaisin

Antti Aalto 26:s Sapporossa – "Hyppy on menossa parempaan suuntaan"

Mäkihypyn maailmancup jatkui viime yönä Suomen aikaa Japanin Sapporossa. Sapporossa ainoana suomalaisena kilpaileva Antti Aalto sijoittui sijalle 26.

Aalto koki kilpailun olleen kaksijakoinen. Urheilija jäi hieman harmittelemaan ensimmäisen 127,5 metrin hyppynsä alastuloa ja siinä menetettyjä pisteitä. Toisen kierroksen hyppy kantoi 118,5 metriä.

– Kaksijakoinen fiilis. Oli hyviä elementtejä. Ensimmäisessä hypyssä kuitenkin epäonnistui alastulo ja toinen hyppy oli aika heikko. Joitakin positiivisia asioita ja muutama pistekin, niin se on ok, kommentoi Aalto.

Valmentaja Lauri Hakola totesi, että Japanissa hypätyt parhaat hypyt ovat olleet kauden parhaimmistoa. Aallon kausi ei alkanut nilkkavamman takia parhaalla tavalla, mutta nyt oikea vire on löytymässä.

– Hyppy on menossa parempaan suuntaan, totesi Hakola.

– Suksi meni hyvin reiteen täällä, auttoi asiaa eteenpäin. Tästä on varmasti hyvä jatkaa, jatkoi Aalto.

Kilpailun voitti Itävallan Stefan Kraft. Toiseksi liiteli Saksan Stephan Leyhe ennen kolmanneksi tullutta Ryoyu Kobayashia.