Uutisen päiväys

21.1.2017← Takaisin

Kykkäsellä haastava kisa lauantainakin - "Henkisen puolen juttu"

Julia Kykkäsen vaikea viikonloppu Japanin Zaossa päättyi lauantaina naisten mäkihypyn maailmancupin kauden 10:nnessä kisassa 34:nteen sijaan.

Lauantain karsinnassa Julia Kykkänen onnistui hienosti, mutta kisassa hän jäi lopulta pisteiden ulkopuolelle. Suomalaisen hyppy lensi HS103-mäestä 79,0 metriin tuoden sijan 34.

"Julia oli karsinnan viides ja sitten joku iskee kisatilanteessa. Varmaan johtuu siitä, kun alkukaudesta kävi pari huonoa tuuria kelien kanssa, niin se on vienyt itseluottamuksen kisatilanteessa aika nollaan. Nyt tapahtuu jotain sellaista, mikä estää täysin rennon hypyn", päävalmentaja Kimmo Kykkänen harmitteli.

Henkisen puolen lukkoa lähdetään avamaan Suomeen. Se on hyvä merkki, että Kimmo Kykkäsellä on varsin selvät teesit, miten lukko saadaan auki ennemmin tai myöhemmin.

"Onneksi meillä on ammattilaisia olemassa, niin he varmasti miettivät, että mitä tehdään kun kotiin päästään. Aletaan korjaamaan, ja katsotaan kauan siinä menee, kun keksitään keinot itseluottamuksen palauttamiseksi", päävalmentaja avasi, ja jatkoi:

"Mielenhallintaan liittyviä ajatteluita ja keskusteluita. Se vaatii sen, että Julian omat tukihenkilöt tulevat juttelemaan. Voi olla tosi hankala korjata, mutta samalla tiedän sen, että kun saa yhden onnistuneen kisan, niin sen jälkeen se aukeaa."

Vaisusta viikonlopusta huolimatta Kykkäset katsovat luottavaisin mielin eteenpäin.

"Toisaalta on hyvä merkki, että kisoissa hyppää hyvin. Onnistuminen täytyy hakea vaikka mistä. Vaikeudet on tehty voitettaviksi, tämä on henkisen puolen juttu."

Japanin kisan kaksi ensimmäistä sijaa menivät kotiyleisön iloksi Japaniin maailmancupin kärkinaisille. Kakkosena oleva Yuki Ito vei voiton ennen maannaistaan, ja kokonaiskisan ykkösnimeä Sara Takanashia. Norjan Maren Lundby oli tänään kolmas. Naisten maailmancup-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Romanian Rasnovissa.

Linkit:
Tulokset tätä napsauttamalla
Maailmancupin kokonaistilanne tätä napsauttamalla

Jutun kuva: SHL/Touho Häkkinen.