Uutisen päiväys

3.12.2016← Takaisin

Yhdistetyn päivä kaatui mäkiosuuteen Lillehammerissa

Eilen upeasti neljänneksi sijoittunut suomalaisnelikko ei tänään päässyt odotettuun vauhtiin Norjan Lillehammerissa jatkuneella maailmancupkiertueella. Eero Hirvonen taisteli parhaana suomalaisena sijalle 18.

Hieman uneliaan mäkiosuuden jälkeen Eero Hirvonen oli 24:ntenä ja Leevi Mutru 38:ntena. Ladulle lähdettiin nostamaan sijoituksia; Mutrun tavoite oli pisteissä. 

Hirvonen lähti hiihtoon ennakkoluulottomasti. Sauvan katkeaminen kuitenkin rikkoi nuoren miehen hiihdon ja nousu tuloslistalla jäi vähäisemmäksi.

”Semmoisella taktiikalla lähdettiin, ettei ollut mitään hävittävää. Siinä lähti kovia hiihtäjiä siihen taakse. Lähdin siihen perään hiihtämään ja oli aika iso porukka. Siinä olisi ollut hyvä tulla koko kisa. Jotenkin siinä ryysiksessä vähän kolisi ja sauvan onnintuin saamaan poikki. Kisa meni vähän siihen. Kuitenkin ihan kohtuu tulos, että kahdenkymmenen joukossa tuommoisella sähläyksellä”, selvitti Hirvonen. 

Hirvonen nousi hiihto-osuudella 18:nneksi ja on nyt maailmancupin kokonaistilanteessa sijalla 10. Leevi Mutrun maailmancupin pistejahti jatkuu vielä, sijoitus lauantaina oli 33:s.

Ilkka Herola hylättiin liian korkean monon kantapään vuoksi. Päävalmentaja Petter Kukkonenoli hylkäyksestä erittäin harmissaan. Sunnuntaina yhdistetyn miehet siirtyvät suurmäkeen, joka yleisesti sopii suomalaisille hyvin.

”Nyt on hypätty vain pienestä mäestä. Huomenna hypätään vaan yksi hyppy, sen jälkeen tulee heti kilpailu eli se on aika hankala paikka. Se tuntuma joko löytyy siihen mäkeen tai ei löydy. Lähtökohtaisesti meidän urheilijoille iso mäki sopii hyvin”, kommentoi Kukkonen.

Suomalaisten haastattelut Hiihtoliiton Soundcloudissa:

Eero Hirvosen haastattelu
Leevi Mutrun haastattelu 
Päävalmentaja Petter Kukkosen haastattelu 

Kilpailun tulokset 
Maailmancupin tilanne 

Kuva: SHL/Touho Häkkinen