Uutisen päiväys

30.1.2015← Takaisin

Ylivieskassa ennätysmäärä osallistujia Lasten Mäkiviikolle

  Suomen Hiihtoliiton ja paikallisten hiihtoseurojen toteuttama Lasten Mäkiviikko jatkaa kulkuaan ympäri Suomen. Ensi viikolla kiertue rantautuu Ylivieskaan. Ylivieskassa odotetaan innolla kiertueen saapumista, sillä viidelle tapahtumapäivälle on etukäteen ilmoittautunut mukaan yhteensä 900 lasta.

  "Meillä Rannan koulun pihassa oli yli kymmenen vuotta vanha hyppyrimäki. Minua on harmittanut, että mäki on ollut vajaalla käytöllä. Ensi viikon jälkeen ainakin 900 koululaista tietää, että tällainen löytyy koulun pihasta. Tarkoituksenamme on tarjota lapsille mielekästä tekemistä suksilla ja Lasten Mäkiviikon kautta nämä asiat toteutuvat hienosti", kommentoi Rannan koulun opettaja ja tapahtumasta paikallisesti vastaava Juha Torvikoski.

  "Vastaanotto kouluilla on ollut todella myönteinen. Alkuperäisen kolmen tapahtumapäivän sijasta meillä on 900 osallistujaa viidelle päivälle. Kouluilla odotetaan jo innokkaasti, että päästään hyppäämään ja olemaan suksilla", lisää Torvikoski.

  Ylivieskassa paikallisesti tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Ylivieskan kaupungin koulutoimen, Ylivieskan Kuulan hiihtojaoston ja Liikkis-hankkeen kanssa. Ylivieskan tapahtumassa mukana ovat myös kuusamolainen mäkituomari Pirjo Karjalainen sekä kolme mäkihyppyä harrastavaa kuusamolaistyttöä. Tytöt ovat mukana Kuusamon Erä-Veikkojen mäkihyppykerhossa, joka sai alkuna viime vuonna pidetyn Lasten Mäkiviikko -tapahtuman jälkeen. 

  Alakoululaisten tapahtumapäivien lisäksi Ylivieskassa järjestetään kaikille avoimet Lasten Mäkiviikko Jatkot. Keskiviikkona 4.2. klo 17 alkaen parin tunnin ajan kaikki halukkaat ovat tervetulleita tutustumaan Lasten Mäkiviikon rasteihin ja kokeilemaan omia taitojaan. Mukaan pääsee saapumalla paikan päälle Rannan koululle.

  Parhaillaan Lasten Mäkiviikko pyörii vielä Kuusamossa. Perjantaina Kuusamon hiihtomaalla on luvassa vielä vilinää kun Tolpanniemien koulun oppilaat saapuvat kokeilemaan taitojaan hyppyreissä ja ladulla. Päivätapahtuman lisäksi Kuusamossa on perjantaina 30.1. luvassa vielä kaikille halukkaille avoimet Lasten Mäkiviikko Jatkot Kuusamon Erä-Veikkojen hiihtomaalla klo 17 alkaen.