Uutisen päiväys

30.1.2016← Takaisin

Larinnon urakka jäi lauantaina yhteen kierrokseen

Mäkihypyn maailmancupia kisataan viikonloppuna Japanin Sapporossa. Lauantain kilpailun ainoa suomalaishyppääjä Ville Larinto päätyi maailmancupin kärkimiehen Peter Prevcin voittamassa kisassa 41:nnelle sijalle.

Larinnon hyppy Sapporon HS134-mäestä kantoi 107,0 metriä. Lahden Hiihtoseuran edustajan mukaan hänen suoritus oli tiiviistetysti sanottuna sanottuna hankala.

"Todella vaikeaa on ollut edellisestä asti. Vähän on tatsi kadoksissa tekniikkaan. Tehdään kaikki mahdollinen", Larinto pohti.

Suomalainen kertoi kisan jälkeen, että ongelmat menevät vähäisen harjoittelun puolelle.

"Semmosta on ollut koko kauden, että kisatilanne on ollut vaikea. Täällä treenihypystä lähtien on ollut aika surkeaa".

"Liian vähän olen päässyt treenaamaan. Kun hyppy ei ole natsannut, niin joskus olisi hyvä päästä treenailemaan", suomalainen kertoi.

"Jos hyppy kulkee, niin on ihan sama, vaikka reissaisi koko ajan".

Sapporossa voitti siis Peter Prevc yhteispistein 299,0. Kakkoseksi loikkasi hänen maanmiehensä Domen Prevc. Slovenilaisten hallinnan täytti kolmanneksi loikannut Robert Kranjec. Maailmancupin kärkipaikalla on voittaja Prevc 1184 pisteen turvin.

Slovenialaisilla oli Japanissa hurja panos, sillä jo avauskierroksen jälkeen Peter Prevc oli keulilla ennen Kranjecia ja Domen Prevciä.

Maailmancup jatkuu sunnuntaina, kun ohjelmassa on vastaavanlainen kilpailu. Larinnon lisäksi Suomen aikaa anivarhain alkavassa karsinnassa ovat mukana Antti Aalto ja Juho Ojala.

Tulokset tämän linkin takana