Uutisen päiväys

27.2.2016← Takaisin

Ilkka Herolalle pettymys Val di Fiemmen yhdistetyssä

Tiukkaan tahtiin kilpailtava yhdistetyn maailmancup jatkui lauantaina Val di Fiemmessä. Suomalaisten ainoan edustajan Ilkka Herolan päivä oli hänen sanojen mukaan varsin vaikea. Puijon Hiihtoseuran urheilija oli Italiassa tänään 17:s.

Herolalla oli vaikeuksia mäessä, jonka lisäksi suksivalinta oli ladulla väärä. Suomalainen ruoski itseään kovin sanoin kisan tauottua.

“Huono päivä, vaikeuksia päästä sisään tuohon erikoiseen mäkeen täällä. Sen takia hypyt järkyttävän huonoja”, mäkiosuuden jälkeen 23:nnella sijalla ollut suomalainen manasi. Herola oli HS134-mäen jälkeen kärkeä perässä tasan kaksi minuuttia.

Maailmancupin kokonaiskisassa nyt kymmenettä paikkaa miehittävä urheilija kuitenkin nosti sijoitusta ladulla, vaikka suksivalinta menikin Herolan mukaan siis mönkään.

“Siihen kruunuksi väärä suksivalinta hiihtoon ja katastrofi on valmis. Ei mitään positiivista sanottavaa tästä päivästä”, reilut kaksi ja puoli minuuttia kisan voittajalle jäänyt suomalaisurheilija harmitteli.

Kisan voiton vei mäen jälkeen toisena ollut Itävallan Bernhard Gruber. Maailmancupin kokonaiskilpailun kärkinimi, saksalainen Eric Frenzel oli kakkonen ja Norjan Jörgen Graabak kolmas.

Yhdistetyn maailmancupin kisa-aikataulu on ollut tiukka, sillä esimerkiksi viime viikonloppuna kiertue oli Lahdessa ja alkuviikosta vielä Kuopiossa. Herolalla on varsin selkeät teesit siihen, miten urheilija pysyy toimintakunnossa hurjassa kisarumbassa.

“Kaikki ylimääräinen karsitaan pois ja ne treenit mitä tehdään, tehdään huolella. Välipäivät keskitytään palautumiseen”, suomalainen valaisi.

Kausi jatkuu jälleen sunnuntaina, kun ohjelmassa on Val di Fiemmen viikonlopun toinen henkilökohtainen kisa.

Tulokset tämän linkin takana

www.hiihtoliitto.fi

Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud

LUMISPORT TV (YouTube)

KUVA: SHL/Touho Häkkinen.