Uutisen päiväys

13.11.2014← Takaisin

Ensilumenkisoista Klingenthaliin

Suomen mäkihyppymaajoukkue ja haastajaryhmä leireilevät tällä hetkellä Rovaniemellä. Lauantaina edessä on XXIII Ensilumenkilpailut Ounasvaaralla. Kilpailun jälkeen nimetään viimeinen edustaja reilun viikon päästä hypättävään maailmancupin avaukseen Klingenthaliin. ”Rovaniemellä leiri on sujunut mukavasti ja huippuolosuhteet, täällä on tehty hyvää työtä, mäki on loistavassa kunnossa ja me on päästy hyvin harjoittelemaan ja säät suosii, on hyvä talviset olosuhteet, ei tuulta ja vähän reilu kymmenen pakkasta,” päävalmentaja Jani Klinga kehuu.

Lauantaiksi Ounasvaaralle ennustetaan noin viittä pakkasastetta, joten yleisölläkin on miellyttävä seurata urheilijoiden suorituksia. Kisan jälkeen nimetään mies jäljellä olevaan paikkaan mäkihypyn maailmancupin avauskisaan Klingenthaliin Saksaan.
Suomella on maailmancupiin neljälle miehelle kisapaikat. Kolme urheilijaa -Lauri Asikainen, Jarkko Määttä ja Sami Niemi- ovat paikkansa jo varmistaneet.
”Meillä puuttuu kokonaisvahvuudesta täältä ainoastaan Happosen Janne, kaikki a-maajoukkueesta ja haastajaryhmästä ovat täällä paikalla ja pystyvät hyvin hyppäämään. Siitä viimeisestä Klingenthalin paikasta saadaan varmaan hyvä kilpailu, mutta tietysti täytyy aina katsoa kokonaisuutta; mikä kullakin urheilijalla on paras tie ajatellen kautta eteenpäin; missä vaiheessa kannattaa lähteä reissuun mukaan. Sitä on aina syytä harkita, eikä pelkästään tuloksia katsoa vaan kokonaisuutta. Mutta tulee varmasti hyvä kilpailu ja sellainen reilu henki täällä on pojilla koko ajan päällä”, päävalmentaja Klinga kertoo.

Kahden viikon päästä Rukalla suomalaishyppääjille on maailmancupin neljän maapaikan lisäksi tarjolla myös kuusi kansallisen ryhmän paikkaa, joten kaikkiaan kymmenen hyppääjää pääsee Kuusamossa nauttimaan kotiyleisön kannustuksesta. ”Kotikisat on meille tärkeät kisat. Ensi viikolla Klingenthalissa on yksi henkilökohtainen ja joukkuemäki, mutta Rukalla henkilökohtaisia kilpailuja on kaksi. Reitti Rukalle pitää miettiä hyvin tarkasti jokaisen urheilijan kohdalta, että päästään sinne tekemään hyviä hyppyjä ja hyvää tulosta.

XXIII ENSILUMENKILPAILUT
Erikoismäki ja Yhdistetty
La 15.11.2014
Ounasvaaralla
klo 9.30 Koekierros Yhdistetyn mäki HS100
klo 10.00 Yhdistetyn mäki HS100 kilpailu
klo 12.15 Yhdistetyn hiihto 10 km
Palkintojenjako

klo 13.00 Erikoismäki HS100 Miehet, koekierros
klo 14.00 Erikoismäki HS 100 Miehet, kilpailu
Palkintojenjako