Uutisen päiväys

6.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Määttä ja Koivuranta hienosti pisteille Bischofshofenissa

  Kisan parhaana suomalaisena Jarkko Määttä hyppäsi tänään 130,5 ja 132,5 metriä kantaneilla hypyillään sijalle 16.

  "Ihan hyvä kisa. Hyvät perushypyt. Toisella kierroksella pikkuisen jäi ponnistus tarkalle niin se  rokotti pituudessa muutaman metrin vielä, mutta kaikin puolin hyvä kisa."

  [caption id="attachment_5793" align="alignright" width="300"] Määttä[/caption]

  Anssi Koivurannan ensimmäinen hyppy kantoi 129,5 metriä ja ensimmäisen kierroksen jälkeen mies oli sijalla 19. Toisella kierroksella Koivuranta liiteli 131 metriin ja säilytti sijoituksensa lopputuloksissa.

  "Tänään olin vähä aikaisessa toisella kieroksella. En saanut sellaista rentoa laskuasentoa, mikä oli parilla aikasemmalla paikkakunnalla ja sen kanssa oli koko ajan vähän hakemista. Se näkyi sitten vauhissa ja lopputuloksessa. Kuitenki hyvä fiilis, että vaikka on ongelmiakin niin pystyy kilpailemaan; ettei ole pelkästään turistireissulla. Itseluottamusta nostaa tieto, että ongelmahypyllä voi tehdä tulosta eikä pelkästään niillä huippuhypyillä."

  Janne Ahonen hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 124 metriä kantaneen hypyn. 115 pistettä tuoneella hypyllään Ahonen ei selvinnyt toiselle kierrokselle.

  "No joo näin kävi tänään ja niin sen pitää ollaki. Hyvällä hypyllä mennään toiselle kierrokselle ja nyt ei tänään ton parempaan pystynyt."

  Päävalmentaja Pekka Niemelän tunnelmat Keski-Euroopan mäkiviikosta jäivät selkeästi plussan puolelle.

  "Hyvät on tunnelmat; meistä on tullut yllätysvalmis joukkue. Taso on noussut sen verran, että nyt tuli hyviä tuloksia. Huikee voitto Innsbruckissa ja Määtän 9:s sija. Tänään taas varmaa ja vahvaa työtä ihan kärjen tuntumassa. Jarkko ja Anssi tekee huippu duunia ja minun mielestä nämä miehet ansaitsevat olympiapaikan tällä hyvällä ja tasapainoisella työllä."

  Itävaltalainen Thomas Diethart varmisti Bischofshofenin voitollaan myös voiton Keski-Euroopan mäkiviikon kokonaiskilpailussa. 21-vuotias Diethart on nuorin mäkiviikon voittaja sitten Janne Ahosen.

  Bischofshofenin kisassa toiseksi hyppäsi Slovenian Peter Previc ennen toista itävaltalaista Thomas Morgensteria.

  Mäkiviikon kokonaiskilpailussa toiseksi sijoittui Thomas Morgenstern ja kolmanneksi Sveitsin Simon Amman. Parhaana suomalaisena Koivuranta oli 18:s. Määttä oli 19:s ja Ahonen 23:s.

  Kaikki tulokset luettavissa: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33559/race=3910/index.html