Uutisen päiväys

19.3.2017← Takaisin

Määttä 39:s Norjan kiertueen päätöksessä

Sunnuntain ainoa suomalaisedustaja Jarkko Määttä päätti urakkansa Norjassa kiertäneessä mäkihypyn maailmancupin RAW AIR Tournamentissä 39:nteen sijaan. Kokonaistulokissa Määttä oli parhaana sinivalkoisena 33:s.

Sunnuntain ainoa suomalaisedustaja Jarkko Määttä päätti urakkansa Norjassa kiertäneessä mäkihypyn maailmancupin RAW AIR Tournamentissä 39:nteen sijaan. Kokonaistulokissa Määttä oli parhaana sinivalkoisena 33:s. Suomalaisen hyppy Vikersundin HS225-mäestä lensi 143,0 metriä.

"Me odotettiin joukkueena enemmän. Meillä oli hyviä päiviä, kuten karsinnoissa, mutta emme pystyneet tuomaan hyviä hyppyjä kilpailuihin. Meidän täytyy tiiminä työstää sitä", päävalmentaja Andreas Mitter sanaili koko kiertueen annista.

Sunnuntaina voiton otti Puolan Kamil Stoch 238,5 ja 237,0 metrin hypyillä ja pisteillä 466,6. Japanin konkari Noriaki Kasai oli kakkonen ja Itävallan Michael Hayböck kolmas.

Kiertueella hyviä väläytyksiä tehneen Antti Aallon loppusija oli 42, Ville Larinnon 47, Eetu Nousiaisen 71 ja Janne Ahosen 74.

"Kiertue oli hyvin organisoitu. Pidimme siitä, että siellä oli monia kilpailuita ja mahdollisuuksia", Mitter pohti.

Maailmancupin kärjessä ennen Planican päätösviikonlopun koitoksia on tänään viidenneksi päätynyt Itävallan Stefan Kraft. Stoch on kakkosena ja sunnuntaina tyystin toiselta kierrokselta karsiutunut Norjan Daniel Andre Tande kolmantena. Suomalaisista Määttä ja Ahonen jakavat 49:ttä sijaa.

Kausi päättyy ensi viikonloppuna Slovenian Planicassa lentomäen kisoihin.

Linkit:
Sunnuntain kisan tulokset
RAW AIR Tournamentin päätöspisteet
Maailmancupin tilanne

KUVA: SHL / Teemu Moisio