27.1.2013← Takaisin

Suomalaiset hieman eilistä vaisumpia lentomäessä

Norjan Vikersundissa hypättiin tänään toinen maailmancupin kisa lentomäessä. Olli Muotka otti maailmancupin pisteitä myös tänään sijoittuen 29:nneksi. Lauri Asikainen karsiutui toiselta kierrokselta ja oli 32. Voittoon liiteli Slovenia Robert Kranjec.

Muotka oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 24 (191 m) ja yritti vahvasti parantaa sijoitustaan. Hyppy epäonnistui tekniikkavirheen vuoksi ja sijoitus putosi.

”Harmillinen pudotus sijoituksissa, mutta joka tapauksessa Ollille kisaviikonloppu toi reilun kymmenen sijan parannuksen kauden aiempiin kisoihin”, summasi päävalmentaja Pekka Niemelä.

Asikainen leiskautti karsinnassa omaksi pituusennätyksekseen 187 metriä. Kilpailussa vire ei kuitenkaan säilynyt.

”Laurilla on paljon enemmän potentiaalia tulevaisuuden lentomäkikisoissa, kuin mitä nyt nähtiin. Luottamuksen, lennon tekniikan ja välineiden osalta on edelleen kehitettävää”, analysoi Niemelä.

Kilpailun voitti Kranjec pistein 416,5. Toiseksi hyppäsi Saksan Michael Neumayer 405,5 pisteellä ja kolmanneksi eilinen voittaja itävaltalainen Gregor Schlierenzauer tasan 400 pisteellä.