Uutisen päiväys

2.3.2013← Takaisin

Val di Fiemme: Suomi joukkuesprintissä mäen jälkeen kahdeksantena

  Äkilliset sairastumiset toivat hieman säpinää Suomen yhdistetyn joukkueen valmistautumiseen joukkuesprinttikilpailuun. Eetu Vähäsöyrinki komennettiin edustustehtäviin aamulla Ilkka Herolan kaveriksi.

  Mäkiosuudella molemmat miehet venyivät hyvin ja Suomi lähtee tiukkaan hiihtokisaan johtavaa Saksaa perässä minuutin ja 15 sekuntia.

  Vähäsöyrinki ei täysin ollut tyytyväinen hyppyynsä, mutta tilanteeseen nähden suoritus oli ehdottomasti hyvä venyminen.

  ”En tänään tällä kiireellä paljon parempaan olisi pystynyt, enkä paljon pidemmälle olisi tuosta päässyt tällä valmistautumisella. Eilen otin illalla aika rankan hieronnan, lihakset on vähän vetelät.  Aamulla tulin sängystä suoraan aamupalalle ja verryttelemään hyppyyn. Ei tämä kuitenkaan ihan floppi ollut, siihen olen tyytyväinen.”

  Herola pystyi myös parhaimpaansa MM-kisoissa.

  ”Hyvä hyppy oli siihen paikkaan. Taisi olla ainakin paras kisahyppy täällä, joten täytyy toivoa, että kauden loppuun saakka vain fiilis paranee ja se näkyy tuloksissa.”
  Hiihto-osuuden taktiset kuviot ovat Herolalle selvät.

  ”Minä aloitan ja pyrin pääsemään edellä olevien kantaan, sitten vaan yritetään pysyä porukassa. Sieltä tulee todennäköisesti kovia jossain vaiheessa ohi, USA on aika lähellä ja Italiakin”, mietti Herola.

  ”Tuo hiihto-osuus on semmoinen intervallityyppinen kisa, pitää pystyä palautumaan toisen kaverin hiihdon aikana. Se vaatii kuntoa, alussa sen näkee, että jos ei ala palautumaan, niin tulee kyllä pitkä kisa”, tuumi Herola.