Uutisen päiväys

9.5.2016← Takaisin

Toni Niemisestä musikaali 2017

Lahden uusi kesäteatteri ja Lahden kaupunginteatteri tuottavat  musikaalin Toni Niemisen tarinasta. Toni -musikaalin ensi-ilta on  Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä lokakuussa 2017. Toni  -musikaali juhlistaa MM-kisavuotta ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Se kuuluu myös viralliseen Suomi100-ohjelmaan.

Toni -musikaali kertoo pojasta, joka osasi lentää

"Toni on tarina pojasta, joka osasi lentää. Eräänä päivänä poika huomasi menettäneensä lentotaitonsa. Hän poltti suksensa ja päätti  ettei koskaan enää nousisi hyppytorniin", kertoo käsikirjoittaja Outi Keskevaari.

"Nelikymppisenä miehenä hän viimein oppi, että elämä ei ole suorittamista. Hän puki hyppyhaalarin uudelleen päälleen, nosti sukset olalleen ja nousi torniin. Nyt hän on matkalla olympialaisiin",  Keskevaari hymyilee.

Toni-musikaalissa kuullaan Suomi-hittejä ja vähän tuntemattomampaakin kotimaista musiikkia.

"Tonin tarinasta löytyy samaistumiskohteita varmasti kaikille. Musiikista tulee keskeinen osa tarinaa. Bändinimiä en kovasti vielä luettele, mutta ihme on, jos ei Dingoa ja Tehosekoitinta Tonissa kuulla", ohjaaja Tommi Kainulainen valaisee.

"Oli suuri kunnia, että Laukes kysyi, voiko tarinastani tehdä musikaalin. Tässä samalla pääsen itsekin käsikirjoittamaan omaa tarinaani, sillä meistä kukaan ei vielä tiedä missä mennään ensi vuoden syksyllä. Jännittävää on myös, että Toni-musikaali tulee samalle lavalle kuin missä olen itse saanut ensikosketuksen teatteriin, eli Lahden kaupunginteatteriin", Toni Nieminen puolestaan pohtii.

Vastaavan tuottajan Juha Pihasen mukaan Laukesin yhtenä tavoitteena on olla uutta luova ja rajoja rikkova tekijä suomalaisen musiikkiteatterin kentässä.

"Kun Lahti sai järjestettäväkseen MM-hiihdot itsenäisyyden juhlavuonna, oli selvää, että halusimme löytää ensimmäisen ison kantaesityksemme aiheen urheilun tarinoista. Ja mikäs sen hienompi kasvutarina kuin Tonin."

Toni -musikaalin käsikirjoittaa Outi Keskevaari ja ohjaa Tommi  Kainulainen. Musiikkina musikaalissa kuullaan Suomi-hittejä ja tuntemattomampia helmiä 1980-luvulta nykypäivään. Musiikin sovittaa Laukesin kapellimestari Asko Turkia.

Lahden uusi kesäteatteri Laukes on Lahdessa ja sen ympäristössä toimiva musiikkiteatteriin keskittyvä vapaa ammattiteatteri. Laukesin viimeisin tuotanto oli Cats-musikaalikonsertti Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä. Kesäisin Laukes toimii Messilän markkinaravintolassa Hollolassa. Tulevan kesän tuotanto on musikaalikomedia Mökkinaapurit, jonka ensi-ilta on 11.6.2016.

Lähde: Lahden Uuden Kesäteatterin tiedote.
KUVA: SHL.