Uutisen päiväys

3.12.2016← Takaisin

Kykkäsen vire löytyi Lillehammerissa, sijoitus 13:s

Eilen maailmancupin avauskilpailussaan epäonnistunut Julia Kykkänen löysi tänään paremman vireen Lillehammerin toisessa kilpailussa. Karsinnassa toiseksi hypännyt Kykkänen oli lopulta itse kilpailun 13:s. 

Päivän karsintakierros tuotti Kykkäselle yli 90 metrisen hypyn. Aivan samaan ei Suomen ainoa edustaja kilpailussa leiskauttanut ja avauskierroksen hyppy kantoi 85,5 metriä. Toisella kierroksella Kykkänen löysi kaivatun rentouden hyppyynsä, joka kantoi 88 metriä.

”Ensimmäisellä kierroksella huomas, että oli vähän jännitystä, mutta sitten sai taas toisella asennon rennoksi ja vauhdit olivat paremmat ja hyppykin parempi”, kertoi Kykkänen.  

Ensimmäisillä kilpailukierroksilla näkynyt jännitys vaikuttaa hyppyyn jo vauhtimäessä.

”Jännitys näkyy ylämäessä (vauhtimäki), se vähän likistyi se asento ja meni tavallaan liian syvälle. Sitä kautta vauhdit tippuivat heti, esimerkiksi karsintaan verrattuna”, analysoi Kykkänen. 

Naisten kilpailun voitti eiliseen tapaan Japanin Sara Takanashi. Eilinen kakkonen Yuki Ito oli toinen myös tänään ja kolmanneksi hyppäsi Itävallan Jaqueline Seifriedsberger

Naisten maailmancup jatkuu ensi viikonvaihteessa Venäjän Nishny Tagilissa, jossa hypätään kaksi maailmancupin kilpailua. 

Julia Kykkäsen haastattelu 

Kilpailun tulokset 
Maailmancupin tilanne 

Kuva: SHL/Touho Häkkinen.