25.1.2013← Takaisin

Herolan mitali meni kaatumiseen

Ilkka Herola oli tukevasti kiinni pronssissa, kunnes kaatuminen pudotti hänet lopulta neljänneksi nuorten MM-yhdistetyssä Liberecissä. Liberecissä toistamiseen neljänneksi sijoittunut Herola hävisi mitalin lopulta 1,4 sekunnin erolla. Suomalaispanos kilpailussa oli muutenkin hieno, sillä Arttu Ålander nousi hyvällä hiihdolla kahdeksanneksi, Ville Heikkinen oli 16:s ja Arttu Mäkiaho 21:s.

[caption id="attachment_4008" align="alignright" width="300" caption="Ilkka Herola"][/caption]

”Siinä oltiin rinnakkain Kristjan (Ilves, vei pronssin) ja pikkuisen liian sisältä lähdin ohittamaan. Meni sukset ristiin ja kaaduin. Hyppy oli tänään vähän parempi. Tämä on iso pettymys”, Herola sanoi.

Kilpailun voitti Saksan Manuel Faisst, joka otti kisojen toisen kultamitalinsa. Ålander oli mäen jälkeen 12:s 91,5 metrin hypyllä, ja petrasi vielä hiihdossa muutamalla pykälällä ollen kahdeksas. Uran paras nuorten MM-sijoitus maistui.

”Tänään sain mäessä oman tason hypyn, yleensä aina tullut kisassa huonompi. Hiihto kulki kyllä hyvin, varmaan tänään olisi ollut huippupäivä, jos kymppi olisi ollut. Tuntui, että matka loppui kesken. Sijoitus on tosi hyvä. Joukkuekisaa ajatellen näyttää hyvältä, pronssia lähdetään hakemaan”, Ålander sanoi iloisena.

Vasta 15-vuotias Arttu Mäkiaho jatkoi hyviä esityksiään.

”Mäessä ei tullut niin hyvää hyppyä mitä odotin, 89,5 metriin ei voi ihan olla tyytyväinen. Hiihdossa ensimmäinen kiekka meni hyvin. Sijoitus on kuitenkin ihan hyvä, tyytyväinen voi olla”, Mäkiaho sanoi.

Lauantaina ohjelmassa on joukkuekilpailu.