Uutisen päiväys

23.1.2017← Takaisin

Viisi mäkihyppääjää edustaa Suomea talviuniversiadeissa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueen edustamaan Suomea Universiadien talvikisoihin Kazakstanin Almatyyn 29.1.-8.2.2017. Almatyssa kilpaillaan kaikissa talviolympialajeissa kelkkailua lukuun ottamatta. Ilmoittautumisten perusteella kisoihin odotetaan lähes kolmea tuhatta osallistujaa 57 maasta.

Vuoden 2017 Universiadeihin voivat osallistua 1.1.1989 tai myöhemmin syntyneet korkeakouluopiskelijat tai aikaisintaan 1.1.2016 korkeakoulusta valmistuneet urheilijat.

Olympiakomitean kisayksikön johtaja Leena Paavolainen kertoo, että urheilijoiden valintakriteerinä on potentiaalinen mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon henkilökohtaisessa kilpailussa tai 8 parhaan joukkoon joukkuekilpailussa.

"Valitsimme 17 urheilijaa kuuteen eri lajiin. Näille urheilijoille Universiadit on erinomainen mahdollisuus tavoitella kansainvälistä menestystä ja kasvattaa omaa osaamistaan matkalla yhä korkeammalle tasolle", Paavolainen sanoo.

Suomen joukkueen johtajana Almatyssa toimiva Jukka Tirri kertoo, että Suomen talviuniversiadijoukkue on tällä kertaa melko pieni johtuen talvilajien tiiviistä kansainvälisestä kilpailukalenterista.

"Pienestä koosta huolimatta joukkueessamme on urheilijoita, joilla on hyvät mahdollisuudet menestyä kisoissa. Kilpailujen ohella Universiadit tarjoavat nuorille urheilijoille tärkeän kokemuksen kisakyläelämästä ja toimimisesta osana joukkuetta kansainvälisen suurtapahtuman luomissa puitteissa", Tirri sanoo.

Lisätiedot:
Olympiakomitea, Kisayksikön johtaja Leena Paavolainen, p. 0400-229652.
Suomen joukkueen johtaja Jukka Tirri, p. 044-7800213.

Kisojen kotisivut tässä
Mäkihypyn aikataulu
tässä

Talviuniversiadit, Almaty, Kazakstan, 29.1.-8.2.2017

Suomen joukkueeseen valitut urheilijat, mäkihyppy:
Susanna Forsström Lahden Hiihtoseura / Lahden ammattikorkeakoulu
Frans Tähkävuori Lahden Hiihtoseura / Lahden ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen urheiluakatemia
Riku Tähkävuori Lahden Hiihtoseura / Lahden ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen urheiluakatemia
Ossi‐Pekka Valta Lahden Hiihtoseura / Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen urheiluakatemia
Elias Vänskä Lieksan Hiihtoseura / Itä‐Suomen yliopisto, Kuopion alueen urheiluakatemia

KUVITUSKUVA: SHL/Touho Häkkinen.