Uutisen päiväys

6.2.2016← Takaisin

Herola 8:s Oslossa - "Tulokseen voi olla tyytyväinen"

Ilkka Herola jatkoi väkeviä otteitaan yhdistetyn maailmancupissa lauantaina, kun suomalainen sivakoi Oslon kilpailussa kahdeksanneksi. Mäessä suomalaisen suoritus jäi aavistuksen vajaaksi, ladulla tekeminen oli sen sijaan jälleen totutun hyvää.

Puijon Hiihtoseuran urheilijan 119,5 metriä kantanut leiskautus toi mäestä sijan 16, eroa kärkeen oli tuolloin reilut kaksi minuuttia.

"Tulokseen voi olla tyytyväinen, aavistuksen jäi mäki vajaaksi. Niukasti jäätiin ulos podium-taistelusta. Loppulennossa on pieniä juttuja", suomalainen kertoi ajatuksistaan kisan jälkeen.

Ladulla Herola oli jälleen oikein hyvässä iskussa. Mäen jälkeinen kahden minuutin ero kärkeen oli maalissa muuttunut voittajaan verrattaessa ainoastaan vajaaseen minuuttiin.

Herolan sijoitus on hänen kauden toiseksi paras maailmancupissa. Suomalainen oli Lillehammerissa joulukuun alussa kolmas ja Ramsaussa joulukuun puolen välin tienoilla niin ikään kahdeksas. Kymmenen joukkoon Herola ylsi myös Chaux-Neuvessa parisen viikkoa sitten.

"Tähän mennessä tämä on paras kausi, kymmenen joukkoon olen päässyt neljä kertaa. Askelia on eteenpäin otettu. Edelleen hyppyhomma kyntää", Herola tiivisti ajatuksiaan kuluvasta sesongista.

Muista sinivalkoisista urheilijoista Eero Hirvonen oli 36:s ja Matti Herola 45:s.

Oslon kilpailun voittoon taisteli kotiyleisön riemuksi jo mäen jälkeen johtanut Jarl Magnus Riiber. Japanin Akito Watabe oli kakkonen ja Saksan Eric Frenzel kolmas. Maailmancupin kokonaiskilpailun keulilla on Frenzel ennen Watabea ja lauantaina yhdeksänneksi sijoittunutta Saksan Fabian Riessleä.

Ilkka Herolan sijoitus kokonaistilanteessa 11:s. Seuraavan kerran yhdistetyn tähdet ovat irti Trondheimissa jo tiistaina ja keskiviikkona.

Kuva: FIS Nordic Combined -Facebook (Ilkka Herola).

Tulokset tämän linkin takana

Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud
LUMISPORT TV (YouTube)