Uutisen päiväys

2.12.2018← Takaisin

Aalto kuudes Nizhny Tagilissa, uran paras maailmancupsijoitus parani jälleen

Antti Aalto hyppäsi jälleen tasaisen varmat kolme hyppyä sunnuntaina Venäjän Nizhny Tagilin toisessa osakilpailussa. Tuloksena oli uran paras maailmancupin sijoitus, kun Aalto piti ensimmäisen kierroksen kuudennen sijansa myös lopputuloksissa.

Aalto, 23, joka oli tänään yksi nuorimmista kymmenen parhaan kärkeen hypänneistä, liiteli ensimmäisen kierroksen kilpailuhypyllään 129 metriä. Toisella kierroksella hieman ennen Aallon hyppyä tuulet hieman kääntyilivät, eivätkä olleet parhaat mahdolliset ensimmäisen kierroksen kärkikymmenikölle. Aalto kuitenkin onnistui myös toisella kierroksella hyvin ponnistaen 126 metriin. 

”Täällä oli kaikki hypyt aika tasaisen hyviä ja onnistuin siinä, että säilytti sen tason koko viikonlopun läpi. Tuossa mäessä on aika loiva vauhtimäki ja kaarre, että se on vähän erityistä, mutta samalla lailla keskityin hyppäämiseen kuin aina ennenkin”, kertoi Aalto ja vahvisti lauantaista kommenttiaan, kuinka kaikki mäet sopivat tällä hetkellä. 

Antti Aalto keräsi kokonaispisteet 246,6 ja hävisi kilpailun voittaneelle Japanin Ruoyu Kobayashille 26,5 pistettä. Kobayashi johtaa maailmancupia 420 pisteellä, Aalto nousi 12:nneksi 98 pisteellään. 

Kilpailun toinen suomalainen Jarkko Määttä ei selviytynyt toiselle kierrokselle vaan oli kilpailun 48:s. 

Päävalmentaja Lauri Hakola on korostanut joukkueensa urheilijoiden omien prosessien etenemistä ja näkee Aallon saavuttaneen tasapainon omien odotusten ja hyppäämisen välillä. 

”Wislan jälkeen huomio meni tottakai hieman urheilemisesta sivuun. Rukan jälkeen piti uskaltaa pitää pari päivää lepoa ja purkaa tilanne. Sen jälkeen fokus oli jälleen omassa hyppäämisessä ja sen pitämisessä yksinkertaisena. Rukalla huomio oli liikaa lopputuloksessa ja sen seurauksissa”, avaa Hakola mäkihyppääjän ajatusmaailmaa. 

Hakola korostaa myös Aallon kovaa työnteon moraalia sekä mielen positiivisuutta. 

”Kaikilla vaatii paljon sisua jatkaa usean epäonnistumisen jälkeen, mutta Antilla on ollut harvassa hetket, että olisi luovuttanut. Hän on aina uskonut, että onnistuminen tulee ja pyrkinyt rakentamaan kokonaisuutta.”

Mäkihypyn maailmancup jatkuu sekä naisten että miesten osalta Saksan Titisee-Neustadtissa ensi viikonloppuna. Joukkueet Saksaan julkaistaan huomenna maanantaina. 

Antti Aallon kommentit 

Tulokset
Maailmancupin tilanne

Julia Kykkänen Lillehammerin suurmäessä 35:s

Julia Kykkänen selviytyi ainoana suomalaisena mäkihypyn naisten maailmancupin suurmäen osakilpailuun Norjan Lillehammerissa sunnuntaina. Kolmen kilpailun putken päättäneessä suurmäen kilpailussa Kykkänen hyppäsi 104,5 metriä ja oli 35:s. 

”Tänään oli tämmöinen päivä. Oli se vähän parempaa kuin tuossa pikkumäessä, mutta ei kovin kummoista ollut tänäänkään”, sanoi pettynyt Julia Kykkänen.

Kykkäsen valmentajana kesästä asti toiminut Toni Nieminen kertoi taustoja kauden avausviikonlopun haasteille. 

”Meillä oli ongelmia koko viikonlopun tuon laskuasennon kanssa ja sen takia homma ei oikeestaan auennut missään vaiheessa. Isossa mäessä jo hitusen parempaa, mutta ei lähellekään sitä, mitä nykykunto edellyttäisi. Uskon, että kun päästään kohti liukkaampia latuja, niin homma korjaantuu”, analysoi Nieminen. 

Valmentaja Toni Niemisen kommentit viikonlopusta 
Tulokset 

Kuva: SHL/Jesse Väänänen