27.1.2018← Takaisin

Julia Kykkänen päivän parhaana suomalaisena Sloveniassa sijalla 22

Julia Kykkänen hyppää Sloveniassa Ljubnossa HS94 mäessä sijalle 22. Päivän toisesta suomalaissuorituksesta vastaa Susanna Forsström. Hän on kilpailussa 40:s.

Naisten mäkihypyn maailmancup siirtyi viikonlopuksi Sloveninan Ljubnoon. Perjantain karsinnasta mukaan lauantain kilpailuun suomalaisista selviytyivät Julia Kykkänen ja Susanna Forsström. Nuoren Julia Tervahartialan taival päättyi karsintaan, jossa hän oli sijalla 48.

Suomen mäkihypyn ykkösnainen Julia Kykkänen palautui Japanista takaisin Eurooppaan, ollen Sloveniassa sijalla 22. Hänen ensimmäisen kierroksen hyppynsä kantoi 76.5 metriä. Toisella kierroksella hän venytti vielä piirun verran pidemmälle, laskeuduttuaan 79.5 metriin. Pisteitä kahdesta hypystä hänelle kertyi 196.5.

”Tänään oli ihan ok päivä. Ehkä rupeaa pikkuhiljaa ylämäen laskuasento löytymään. Eiköhän se siitä pikkuhiljaa lähde nyt sitten paranemaan,” Kykkänen miettii päivän hyppyjä.

Forsströmin kilpailu jäi yhden kierroksen mittaiseksi. Päivän kilpailuhyppy 68 metriä, ei tuottanut toivottua tulosta, joten toinen kilpailukierros jäi vielä haaveeksi.

”Ei nyt mikään erityisen hyvä fiilis jäänyt. Eiliseen karsintaan verrattuna esimerkiksi ei ollut mikään hyvä suoritus. Siihen jo, että pääsin kisaan, pitää olla tyytyväinen. Huomenna on uusi yritys,” Susanna Forsström kertoo.

”Susku pääsi kisaan mukaan. Itse kilpailuhyppy ei Susannalla ihan paras mahdollinen ollut, mutta hyvä, että hän pääsi kilpailuun. Julian kohdalla taas aavistuksen parempaa Japanin reissusta, vaikka sijoituksissa se ei vielä näkynyt. Ero kärkeen oli kuitenkin jo paljon pienempi. Huomenna taas jatketaan hyvällä fiiliksellä. Tervahartialan Julia pääsee jo starttaamaan toiseen karsintaan. Se on hyvää kokemusta Julialle,” päävalmentaja Kimmo Kykkänen summaa.

Kilpailun kärkikolmikko ei tuonut yllätystä, kun podiumille nousivat jälleen Norjan Maren Lundby, ennen Saksan Katharina Althusia ja Japanin Sara Takanashia. Huomenna sunnuntaina edessä on uusi jännittävä kilpailupäivä.