Uutisen päiväys

25.1.2020← Takaisin

Suomi viides yhdistetyn joukkuekilpailussa MM-esikisoissa

Yhdistetyn maailmancup jatkuu kuluvana viikonloppuna maastohiihdon tapaan Saksan Oberstdorfissa.

Testissä ovat tulevat MM-kisa-areenat niin mäkihypyssä kuin hiihto-osuuksillakin. Tänään vuorossa oli joukkuekilpailu, missä suomalaiset ylsivät viidenneksi. 

Mäkiosuus sujui aamulla heikosti. Ilkka Herola hyppäsi parhaana 122 metriä ja Suomen joukkue lähti ladulle reilut viisi minuuttia kilpailua johtaneen Norjan jälkeen seitsemäntenä. 

"Joukkueella on vähän vaikeeta, pitää yrittää tästä piristyä porukalla ja laittaa uutta matoa koukkuun, että päästään noususuuntaan. Ei auta tästä nyt masentua", pohti positiivisesti Ilkka Herola.

20-vuotias Wille Karhumaa edusti ensimmäistä kertaa maailmancupin joukkuekilpailussa ja totesi sen sytyttävän aina hieman eri tavalla. 

"On kunnia päästä edustamaan Suomea. Kyllähän se sytyttää ja jokainen haluaa aina tehdä parhaansa ja joukkueen puolesta harmittaa, jos epäonistuu. Mutta joukkuekisassa on aika hyvä henki, tukea saa joukkueelta jokainen", kertoi Karhumaa. 

Hiihtoladulla suomalaisten vauhti oli tutusti kovaa ja joukkue nosti sijoituksensa seitsemännestä viidenneksi kivuten niin Tsekin kuin myös Yhdysvaltojen ohitse. 

"Tehtiin se, minkä ladulla pystyi eli otettiin se 5. sija. Kärkeen oli paljon matkaa, tottahan se vaatimaton oli se lähtöpaikka. Oma hiihto oli hyväntuntuista, vähän kovempaakin olisi voinut hiihtää. Tosin ei hirveästi panosta ollut. Paremman tuntuista kuin edellisenä viikonloppuna Val di Fiemmessä, vähän sen tyylistä kuin Rukalla", kertoi ankkurina hiihtänyt Eero Hirvonen

Oberstdorfissa maailmancup jatkuu sunnuntaina henkilökohtaisella kilpailulla, jonka mäkiosuus starttaa klo 11:45 ja hiihto-osuus 15:10. Kilpailussa mukana ovat Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Karhumaa ja edellisen kerran Ramsaussa ennen joulua kilpaillut Leevi Mutru karsiutuivat perjantaina hypätyn karsinnan perusteella.

Tulokset

Kuuntele joukkueen urheilijoiden kommentteja Soundcloudista