Uutisen päiväys

2.3.2013← Takaisin

Val di Fiemme: Joukkuesprintin hiihto ei sujunut suomalaisilta käsikirjoituksen mukaan

  Suomen yhdistetyn joukkuesprintin kaksikko, Ilkka Herola ja Eetu Vähäsöyrinki, joutui antamaan hiihto-osuudella periksi. Lopputuloksissa kaksikko oli 11.

  Suksi ei kulkenut toivotulla tavalla ja hiihdosta jäi tuskallinen maku. Herola ei saanut edellisten kisojen mukaista rentoutta hiihtoon.

  ”Ei kulkenut tänään hiihto, siitä ei ole paljon positiivista sanottavaa. Latu meni aika sohjoksi, enkä päässyt siinä oikein mihinkään”, Herola mietti.

  Tasoitusta kaksikko antoi myös Herolan sauvarikossa, joka sattui alkupään vaihdossa.

  ”Vaihdossa katkesi sauva, kun suksi osui siihen. Mutta ei tämä kisa siihen kaatunut, kyllä tänään oli miehessä vika”, Herola ruoti.

  Kokonaisuudessaan MM-kilpailut sujuivat Herolalta hyvin. Henkilökohtaisissa kilpailuissa Herola oli paras suomalainen sijoilla 27 ja 22 ja joukkuekilpailuissa erityisesti hypyt olivat kauden parasta antia.

  ”Jos ei tätä viimeistä kilpailua oteta huomioon, niin hyvin meni kauden tasoon nähden. Kun tämän kisan saa pyyhittyä pois mielestä, niin silloin ihan positiiviset tunnelmat”, Herola kuittasi.

  Vähäsöyringin kropassa painoi väärä valmistautuminen kilpailuun.

  ”Ei tällä valmistautumisella päässyt kovempaa. Eilinen kova hieronta tuntui ja parempi isku puuttui. Mäki meni tosiaan ihan ok, aamun pikahälytykseen  nähden.”

  Päävalmentaja Petter Kukkonen näki positiivisena erityisesti mäkiosuuden.

  ”Eetu oli alkanut valmistautumaan jo Salpausselän kisoihin. Hänen tekemisessään näkyi eilinen kova hieronta. Pakko oli kuitenkin yrittää mieluummin kuin luovuttaa. Mäkiosuus oli ihan positiivinen, Ilkka hyppäsi kauden parhaan kisahyppynsä. Alastulo puuttui, mutta muuten hyvä hyppy. Eetu hyppäsi siihen olotilaan nähden hyvän hypyn.”

  ”Hiihto-osuus oli tänään heikko. Meillä olisi ollut mahdollisuus sijoille kahdeksasta kymmeneen. Tasapaksua hiihtämistä, ei missään tapauksessa ollut parasta hiihtämistä kummallakaan.”

  Kokonaisuudessaan Kukkonen oli suhteellisen tyytyväinen MM-kisakoitokseen.

  ”Jos viimeisen päivän jättää arvioimatta, niin kokonaisuudessaan jäi kuitenkin positiivinen mieli näistä MM-kisoista, kun vertaa alkukauden kilpailuihin. Kärkeen pääsemiseksi vaaditaan pitkäjänteisempää työtä kuin yhdessä vuodessa voidaan tehdä. Näen paljon positiivisia juttuja, esimerkiksi Ilkka. Tuon ikäiseltä kaverilta tosi hienot kilpailut, koko ajan meni nousujohteisesti eteenpäin jokaisessa kilpailussa. Kun maltetaan vaan  tehdä nöyrästi töitä, niin tulos varmasti tulee”, Kukkonen sanoi.

  Kilpailun voittoon ylsi Ranskan pari Sebastian Lacroix ja kaksi kultaa MM-kisoissa jo voittanut Jason Lamy Chappuis. Toiseksi tuli Itävallan kaksikko Wilhelm Denifl ja Bernhard Gruber ja kolmanneksi Saksan pari Tino Edelmann ja Eric Frenzel.

  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=NK&raceid=1649