Uutisen päiväys

26.8.2012← Takaisin

MÄKIHYPPÄÄJIEN KESÄ GP: HAKUBA

  Japanin Hakubassa Suomea oli edustamassa pieni joukkue. Kisoihin osallistuivat Mika Kulmala ja Olli Muotka, LHS. Tällä kertaa urheilijoiden valmentajana viikonlopun aikana toimi Raimo Kariniemi. Usein Japanin osakilpailuissa osanotto on ollut melko vähäistä, mutta tällä kertaa kisoissa oli mukana 14 maata Itävallan ollessa näkyvin kilpailujen väliin jättäjä.

  Valitettavasti ensimmäisen kisan karsinnassa Kulmala hylättiin liian suuren hyppypuvun myötä. Vaikka puku oli tarkistettu kaksi viikkoa sitten Continental Cup:n osakilpailussa, nyt puku oli niukasti liian suuri. Kulmalan karsintahyppy olisi riittänyt kilpailuun.
  Muotka ei tuntunut saavan parasta itsestään irti ja karsiutui niukasti toisella kierrokselta. Kärjen osalta kilpailu oli tasokas ja olosuhteet olivat erinomaiset. Japani näytti jälleen vahvaa joukkuepanosta.

  Toisessa kilpailussa Muotka hyppäsi kohtuullisen mukavasti sijalle 24 ja nappasi itselleen tärkeitä mailman cupin pisteitä. Kulmala ei toisessa kilpailussa aivan yltänyt tasolle, jolla hän on hypännyt kesän aikaisemmissa kilpailuissa. Toisessa kilpailussa tuuli toi oman haasteen kärjen ratkaisuihin. Ensimmäisen kierroksen kärkinimistä vain saksalainen Wank selvitti epäedulliset olosuhteet ja osoitti tämän hetkisen kovan kuntonsa.

  Loppukaneetikseen Raimo Kariniemi sanoi viikonlopun olleen Suomen joukkueen osalta luonnollisesti pienoinen pettymys. Perinteet velvoittavat ja antavat odotuksen, että suomalainen taistelee palkintopallista kisassa kuin kisassa.

  Seuraa joukkuetta Facebookissa!

  Tuloksia Hakubasta:

  Perjantai 24.8.
  Lauantai 25.8.
  Sunnuntai 26.8.