Uutisen päiväys

1.8.2015← Takaisin

Suomi seitsemäs joukkuemäessä Wislassa

  Suomalaishyppääjät aloittivat kansainvälisen kesä gp -kiertueen joukkuemäen seitsemännellä sijalla Puolan Wislassa. Iltakilpailun voitti Puola ennen Saksaa ja Norjaa. Suomen joukkueessa hyppäsivät Jarkko Määttä, Harri Olli, Ville Larinto ja Janne Ahonen.

  Joukkue keräsi 928 pistettä, mikä jäi esimerkiksi neljännen sijan napanneesta Tsekistä 27 pistettä. Suomalaisista kokonaisuutena parhaiten onnistui Ahonen, joka lenteli 125 ja 126 metriä.

  ”Kaiken kaikkiaan kokonaisuudessaan positiivisen puolelle jäi kisasta. Ei henkilökohtaisesti ollut mitään loistokasta suorittamista. Tuosta on hyvä lähteä koko porukalla eteenpäin. Näkee sen, että ei tuon kauempana olla muista. Uskon, että huomiselle pystyy vielä tasoa nostamaan”, Ahonen tuumi.

  Tärkein anti suomalaisille oli tilannekatsaus muihin maihin verrattuna.

  ”Tämä oli hyvä startti, pääsimme näkemään, missä mennään. Ihmeitä ei tarvitse tehdä, kun alkaa jo pärjätäkin. Tänään meistä kukaan ei tehnyt mitään ihmesuorituksia, tasaisuutta oli ja sillä seiskasijoitus tuli”, päävalmentaja Jani Klinga niputti.

  Suomalaisittain ilahduttavaa oli myös Larinnon paluu kansainvälisiin ympyröihin.
  ”Ensimmäinen hyppy muistutti jo vanhaa Villeä”, Klinga iloitsi.

  Klinga sanoi joukkueen voivan lähteä hyvillä mielin myös lauantaina ohjelmassa olevaan kauden ensimmäiseen henkilökohtaiseen gp-kilpailuun. Siinä on suomalaisille heti hyvä tilaisuus petrata joukkuekilpailun suorituksiaan.

  Tulokset