Uutisen päiväys

8.12.2012← Takaisin

Larinto sekä Asikainen pisteille Sotsin HS106 -mäessä

  Tulevien talviolympialaisten uudessa Russki Gorki –mäkihyppykeskuksessa käytiin tänään HS106 –normaalimäen maailmancupin osakilpailu. Suomalaisista kisassa mukana olivat Ville Larinto sekä Lauri Asikainen.

  Kisassa voiton vei jo karsintakierroksella vahvasti hypännyt Itävallan Gregor Schlierenzauer. Itävaltalainen hyppäsi molemmilla kierroksilla kisan pisimmät hypyt. Toiseksi hyppäsi Saksan Severin Freund. Lauantain jälkeen Freund jatkaa maailmancupin kärkipaikalla. Itävaltalainen Andreas Kofler oli kisassa kolmas.

  Ville Larinto avasi maailmancup pistetilinsä sijoittumalla 24:nneksi. Viimeksi kaksi vuotta sitten maailmancuppisteille hypännyt Larinto oli tyytyväinen suoritukseensa.

  ”Hyvältä tuntuu, tästä on hyvä jatkaa parempaan suuntaan. Pistetili on avattu ja sitä ei tartte enää jännittää. Katse huomiseen kisaan ja samanlaisia ja parempia hyppyjä alle.”

  ”Tänään Villen potentiaali näkyi jo keulalla, voimaa ja oikeata rytmiä oli takana. Lennon osuutta ja luottamusta työstetään päivä päivältä. Kärsivällisyys on näissä asioissa tärkeää. Tämä päivä oli kuitenkin tärkeä onnistuminen”, kommentoi päävalmentaja Pekka Niemelä Larinnon tulosta.

  Lauri Asikainen jatkoi maailmancuppisteiden keräämistä ja hyppäsi kisassa 26. sijalle.

  "Hyppyjen mitan osalta olen tyytyväinen. Tyylipisteissä tuppasin häviämään, kisa oli tänään todella tasainen. Pisteille pystyin hyppäämään ja siihen olen tyytyväinen", kommentoi Asikainen kisasuoritustaan.

  ”Hyvä suoritus Laurilta, mutta mies taidetaan laittaa telemark-kuurille. Tänään huipputasaisessa kisassa meni useita sijoituksia. Laurin osalta varmaa tason pitämistä, tällä tavalla voidaan kehittää itseluottamusta eteenpäin”, kommentoi Niemelä.

  Tulokset päivän kisasta.