Uutisen päiväys

28.1.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Forsström avasi nuorten MM-kisat erinomaisesti

  Susanna Forsström oli ensimmäinen suomalainen nuorten MM-kisaedustaja Val di Fiemmessä. Naisten ohjelmassa oli normaalimäen kilpailu HS106.

  19-vuotias Susanna Forsström oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 9:nnellä sijalla 89 metriä kantaneella hypyllään. Toisen kierroksen hyppy kantoi puoli metriä vähemmän, ja sijoitus  oli lopulta 10:s.

  "Jätin tosiaan eilen harjoitukset väliin, kun jalat olivat niin huonona. Sain kyllä hyvät hypt suoraan kisaan. Jalkoihin sattuu, mutta tosi tyytyväinen olen suorituksiin ja tulokseen. Hypyssä sinänsä kipu ei tuntunut, mutta alastulossa kyllä. Kävelykin on aika heikkoa", Forsström sanoin kilpailun jälkeen.

  Forsströmin säären etuosat ovat ärtyneet erittäin kipeiksi. Valmentaja Heli Pomell oli suojattinsa näyttöihin erittäin tyytyväinen.

  "Aivan loistava suoritus MMien ensikertalaiselta. Susanna aristeli kyllä noita jalkoja tosi paljon, mutta hypyt olivat taas parempia kuin Planicassa. Loppulennon kanssa on edelleen hieman ongelmaa. Virhe tapahtuu alkuhypyssä ja siitä johtuu se, että loppulentoa on vaikea hallita. Mutta tasaisuus on löytynyt, hyviä hyppyjä Susannalta", Pomell analysoi.

  Susanna Forsström matkustaa jo huomenna takaisin Suomeen ja edessä on parin viikon lepo ennen Lahden Continental Cupin osakilpailuja.

  Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt maailmancupin hallitsija Japanin Sara Takanashi johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Takanashi hyppäsi kahdesti 100,5 metriset hypyt ja vei nimiinsä maailmanmesteruuden. Hopealle ponnisti Ranskan Coline Mattel ja pronssille Norjan Maren Lundby.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=JP&raceid=3847

  Kilpailuohjelma http://www.fiemmeworldcup.com/allegati/Calendario_fiemme2014.pdf

  Nuorten MM-kilpailujen kisasivut http://www.fiemme2014.com/en/