Uutisen päiväys

15.3.2014← Takaisin

Yhdistetty: Falunissa tekemätön paikka mäkiosuuden jälkeen, Herola 30:s - kausi kokonaisuudessaan positiivinen

  Maailmancupin finaalikilpailun Ruotsin Falunissa ei sujunut suomalaisilta yhdistetyn miehiltä. Lauantain kova tuuli sotki kilpailun ja joukkuekisa muuttuikin yksilökisaksi, jossa käyttöön otettiin aiemmin hypätty varakilpailu. Suomalaisten asetelmat hiihtoon olivat huonot.

  Eetu Vähäsöyrinki oli parhaimmillaan 12:s, mutta joutui hiihdossa taipumaan 32:nneksi.

  ”Tosi vaikea päivä hiihtoladulla, ei kyllä ollut yhtään lyöntiä”, Vähäsöyrinkin sanoi.

  ”Vähän harmillista lopettaa huonoon kisaan kausi, loppukautta kohden kuitenkin tuli petrattua. Alkukausi oli pirun vaikea ja meni täysin penkin alle. Vuoden alusta hyppy löytyi ja siihen voin olla tyytyväinen”, mietti Vähäsöyrinki kaksijakoista kauttaan.

  Hypyn parantaminen tulee olemaan painopisteenä myös tulevaisuudessa. Vähäsöyrinki uskoo jatkavansa samantyyppisellä treenipainotuksella kuin tähänkin saakka.

  ”Kyllä hypyllä pitää päästä top viitoseen, sitten on saumat hyvään tulokseen hiihdon jälkeen.”

  Ilkka Herola lähti ladulle vasta 40:ntenä, mutta nousi kymmenen sijaa ja ehti ennen Vähäsöyrinkiä maaliin 30:ntena.

  ”Aika fiasko oli omalta kohdalta tuo varakisan hyppy. Ei noilta sijoilta oikein mitään voi odottaa. Hiihto oli ihan normaalipäivän tasoista, mutta kyllähän se motivaation syö, lähteä sijalta 40.”

  Herola oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteensa.

  ”Sekä hyppy että hiihto kehittyi hyvin kauden aikana ja taso oli jopa ennakkoon odotettuun yläkanttiin. Alun perin kokonaiscupin tavoite oli 30 joukossa, mutta nostin sitä tuossa ennen Sotshia 20. Tämän päivän normisuorituksella se olisi pitänyt, mutta nyt kyllä viime metreillä hyytyi tämä homma”, Herola kuittasi pilke silmäkulmassa.

  Janne Ryynänen oli maailmancupin finaalikisassa 36:s ja Mikke Leinonen 42:s.

  Päävalmentaja Petter Kukkoselle ei juurikaan jäänyt positiivisia ajatuksia päivän kilpailusta.

  ”Eipä tuosta päivän kisasta ole juurikaan sanottavaa. Eetulla oli ihan hyvä paikka, mutta tänään ei hiihto irronnut toivotunlaisesti.”

  Päivän kilpailun voitti Japanin Akito Watabe ennen Norjan Jörgen Graabakia ja Italian Alessandro Pittiniä.

  Kokonaisuudessaan maailmancupin yksilökilpailut on nyt käyty ja cupin tilanteessa paras suomalainen oli Herola 22:s. Summatessaan koko kautta Kukkonen olikin erittäin tyytyväinen Herolan nopeaan kehitykseen ja selkeisiin askeliin kohti maailmanhuippua.

  ”Tietysti Ilkan sijoitukset kympin nurkille ja lähelle palkintopallia olivat hieno juttu. Eetu ja Mikkekin olivat pisteillä monessa kisassa ja joukkuekisan viides sija ovat näyte koko joukkueen kehityksestä. Kyllä kaudessa oli monta positiivista asiaa”, Kukkonen mietti.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33493/race=1715/index.html

  Maailmancupin lopputilanne http://data.fis-ski.com/pdf/2014/NK/4167/2014NK4167WC.pdf