23.8.2015← Takaisin

Altenburger ja Pograjc Puijon valtiaita

Heti FIS Cupien jälkeen Puijolla jatkettiin mäkihypyn Continental Cupin osakilpailuilla lauantaina ja sunnuntaina. Itävallan Florian Altenburger ja Slovenian Andraz Pograjc hallitsivat Puijon mäen parhaiten ja nappasivat molemmat kaksi voittoa ”miniturneella”.

Lauantain COC-kilpailun voittoon liiteli Florian Altenburger ennen Slovenian Anze Lanisekia ja Saksan Tim Fuchsia. Altenburger hyppäsi 122,0 ja 121,5 metriset hypyt.

”Salaisuus on se, että minulla on hauskaa. Ensimmäinen hyppy oli tänäänä parempi, toinen hieman myöhässä, mutta ihan ok”, tiivisti Alterburger.

Ville Larinto oli lauantaina parhaana suomalaisena neljäs. Ensimmäisen kierroksen 125,5 metrinen antoi hyvät lähtökohdat toiselle kierrokselle, mutta pieni epäonnistuminen ei nostanut Larintoa palkintopallille.

”Harmillisesti tosiaan yksi sija liian alhaalla. Ihan ok hyppyjä, vaikka hieman myöhässä olivat molemmat hypyt. Toisella kierroksella tuuli tyyntyi ja tyhjä mäki rankaisi tänään enemmän”, summasi Larinto.

Lauantai oli kokonaisuudessaan hyvä suomalaispäivä, sillä Larinnon lisäksi Janne Korhonen (20:s), Andreas Alamommo (21:s), Antti Aalto (24:s), Elias Vänskä (28:s) ja Eetu Meriläinen (30:s) hyppäsivät Continental Cupin pisteille.

Lauantain tulokset kokonaisuudessaan

Sunnuntaina yli kymmenen pisteen erolla seuraavaan voittoon hyppäsi torstain FIS Cupin voittaja Slovenian Andraz Pogracj. Toinen oli Saksan Fuchs ja kolmas perjantain ja lauantain voittaja Altenburger.

Suomalaisista sunnuntain paras oli Alamommo, joka hyppäsi sijalle 15. Myös Korhonen nappasi COC-pisteitä ollen 23:s, kuten myös Meriläinen 28:s.