Uutisen päiväys

1.1.2017← Takaisin

Aallolle paras maailmancup-sijoitus Garmischista - harmittavan vähän pisteistä

Garmisch-Partenkirchenin uuden vuoden päivän mäkikisa päättyi suomalaisittain ensimmäiselle kierrokselle, kun Antti Aalto ja Jarkko Määttä hävisivät kaksinkamppailunsa ja jäivät ”lucky loser” -listan ulkopuolelle. Aalto oli lopulta 35:s ja Määttä 41:s. 

Antti Aallon ensimmäisen kierroksen 126 metrinen ei riittänyt Saksan Severin Freundia vastaan. Freundin 128,5 metrinen riitti ensimmäisen kierroksen sijaan 23. Aallon hyppy oli kuitenkin jälleen osoitus hieman paremmasta.

”Nyt on aika lähellä hyppääminen. Hyppy oli ihan ok, vähän myöhässä keulalla ja se verotti muutaman metrin. Päivän arvosana on kasi, Oberstdofirsta ei voi antaa mitään, kun kisaan en päässyt”, tuumi Aalto, jolle mäkiviikko-turnee on ensimmäinen. 

Tunnelma on kisapaikoilla ollut loistava ja Aalto odottaa myös Innsbruckin kisaa.

”Tykkään kyllä, että on porukkaa ja saa hypätä täydelle katsomolle. Tosi hienoa”, iloitsi Aalto. 

Jarkko Määttä jäi avauskierroksella 123 metriin ja hävisi Aallon tapaan parilleen ItävallanManuel Fettnerille

”Askel mentiin eteenpäin Oberstdorfista. Mutta kyllä voimaa vielä puuttuu nokalta, kuten Andi(Mitter) sanoi. Joka päivä on parempi ja vahvempi olo, mutta eivät vielä voimat ole sairastelua edeltävälle tasolle palanneet. Puolitoistaviikkoa sohvan pohjalla näkyy vieläkin”, kertoi Määttä.

Suomen joukkue siirtyy jo tänään sunnuntaina Itävallan puolelle Innsbruckiin. Maanantaina on ohjelmassa fysiikkaharjoitus, jolla valmistaudutaan jälleen tiistaiseen karsintaan. Alku mäkiviikolla ei ole ollut suomalaisille helppo, mutta päävalmentaja Andreas Mitter on positiivisella mielellä. 

”Garmisch-Partenkirchen oli askel parempaan. Antti oli jo todella lähellä pisteitä; tänään tuli hänen henkilökohtaisesti paras tulos maailmancupissa. Jarkko tarvitsee vielä loputkin olemassa olevat voimat keulalle, siitä ne tarvittavat metrit löytyvät”, analysoi Mitter kiertueen puolivälissä.

Garmisch-Partenkirchenin osakilpailun voittoon hyppäsi Norjan Daniel Andre Tande ennen Puolan Kamil Stochia ja Itävallan Stefan Kraftia

Keski-Euroopan mäkiviikon johtajan liivin vetää seuraavassa kilpailussa ylleen päivän kakkonen Stoch. 

Mäkiviikko siirtyy nyt Saksasta Itävaltaan ja jo tiistaina 3. tammikuuta hypätään Innsbruckin Bergiselin mäessä karsinta. 

Garmisch-Partenkirchen 1.1.2017, tulokset kokonaisuudessaan

Keski-Euroopan mäkiviikon 2016/2017 tilanne kahden osakilpailun jälkeen 

Mäkihyppymaajoukkue Facebookissa
Instagramissa
Twitterissä

#sjteamfinland
LUMISPORT TV
 (YouTube)