Uutisen päiväys

27.12.2016← Takaisin

Aallolta pitkä leiskautus ensimmäisellä - hyvä hyppyvire jatkui Engelbergissä

Mäkihyppääjien joulutauko päättyi tänään, kun Continental Cup jatkui Sveitsin Engelbergissä. Hyvän kisahyppyvireen Rukalla löytänyt Antti Aalto jatkoi erinomaisia otteitaan ja hyppäsi parhaana suomalaisena sijalle 12. 

Aalto hyppäsi niin harjoitus- kuin koekierroksellakin tasaisesti hieman alle 130 metriset. Kilpailun ensimmäisellä kierroksella Aallon hyppy kantoi huikeat 140 metriä, joka oli kierroksen pisin leiskautus.

”Ekaan kierrokseen sattui hyvä hyppy, parhaimmasta päästä. Kyllä sekin meni vähän tarkalle ajoituksen kanssa. Lisäksi tyylistä vähennettiin, kun tuli tosi huono alastulo”, analysoi Aalto ensimmäisen kierroksen hyppyään. 

Vaikeat tuuliolot sekoittivat kilpailun toista kierrosta. Aalto hyppäsi tekemättömään tuulirakoon ja jäi 120 metriin ja Aalto oli lopulta kilpailun 12:s. Aallon tuulikompensaatiot olivat kierroksen suurimmat.

21-vuotias Kiteen Urheilijoita edustava nuorukainen hyppäsi erinomaisesti joulukuun puolivälin jälkeen Rukan Continental Cupissa ja lunasti paikkansa niin Engelbergiin kuin Keski-Euroopan mäkiviikolle Jarkko Määtän seuraksi. 

”Kyllä hyppääminen on nyt kokonaisuudessaaan tasaista ja se nostaa itseluottamusta. Syksyllä ja alkutalvesta ovat palaset loksahdelleet kohdalleen ja kokonaisuus mennyt eteenpäin”, mietti Aalto, jolle Engelbergin mäki oli uusi tuttavuus. 

Muut suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle. Niko Kytösaho oli 35:s ja Lauri Asikainen 44:s. Continental Cup jatkuu huomenna toisella osakilpailulla. Aalto kilpailee vielä Engelbergin toisessa kilpailussa ja suuntaa sen jälkeen Oberstdorfiin, jossa hypätään mäkiviikon ensimmäinen karsinta torstaina 29.12.2016. 

Jarkko Määttä matkustaa Oberstdorfiin jo huomenna keskiviikkona. 

Tulokset, Engelberg 27.12.2016 

Continental Cupin tilanne