Uutisen päiväys

13.1.2016← Takaisin

Yhdistetyn LIDL-ryhmän Timi Heiskanen: Tähtäimessä maajoukkue

Kovalla harjoittelulla maajoukkueeseen, se on Timi Heiskasen tavoite tulevaisuudesta.

- Leireillä on kivaa ja täällä kehittyy eteenpäin. Näin kuvaa yhdistetyn leirielämää 13-vuotias Timi Heiskanen, joka on mukana vanhemmassa Lidl-ryhmässä.

Timi Heiskanen on Lidl-ryhmässä mukana toista vuotta, mutta yhdistettyä hän on harrastanut jo seitsemättä vuotta. Aiemmin Timi harrasti myös jalkapalloa ja lentopalloa, mutta ne saivat jäädä ajanpuutteen vuoksi.

Timin harjoitusmaastot sijaitsevat pääosin Rovaniemellä Ounasvaaralla, missä hänellä on myös harjoituskavereita.

- Harjoittelen viikossa noin 10-12 tuntia ja harjoitteluun sisältyy sekä hiihtoa, että mäkihyppyä, kertoo Timi. Minulla on harjoituksissa kavereina usein Waltteri Karhumaa ja Aabel  Lehtoranta ja se tuo uutta intoa harjoitteluun.

Timin valmentajana on kotosalla hänen isänsä Timo Heiskanen,  Mika Reijonen ja Arto Hamari.  Leireillä on leirien omat valmentajat.

- Leireillä olen kehittynyt etenkin mäkihypyssä ja täällä olen päässyt myös isompiin mäkiin. Lisäksi leireillä on kavereita, joiden kanssa on mukava treenata, pohtii Timi.

Kannustusta

Timi on nuoresta iästään huolimatta harjoitellut siis jo pitkään. Oman panoksensa hänen harjoitteluunsa ovat tuoneet sekä kotiväki, että koulu.

- Koulusta olen päässyt hyvin leireille, eikä siellä ole valitettu asiasta. Ja kotiväki on vienyt minua, aina kun olen halunnut, harjoituksiin ja leireille, kiittelee Timi.  Lisäksi minua kannustetaan ja autetaan paljon kotoa.

Tavoitteena voittoja ja maajoukkue

Timi on jo päässyt kilpailujen makuun tänä vuonna ja tähtäimessä hänellä on tällä kaudella Lidl-cupin voitto omassa ikäluokassaan. Lisäksi hän tähtää Hopeasommassa kuuden parhaan joukkoon. Tulevaisuudessa Timillä on myös tavoitteensa.

- Tämä on mielenkiintoinen laji ja tavoitteenani on myöhemmin päästä maajoukkueeseen ja sitä kautta koviin kilpailuihin, miettii Timi Heiskanen.

 

Kuva ja teksti: Terttu Karhumaa