Uutisen päiväys

23.11.2011← Takaisin

Yhdistetyssä luotetaan Ryynäseen

  [caption id="attachment_1730" align="alignleft" width="300" caption="Janne Ryynänen, Mikke Leinonen ja Jim Härtull yhdistetyn lehdistötilaisuudessa."][/caption]

  Yhdistetyn HS 142 -mäkikarsinta avaa Nordic Openingin torstaina iltapäivällä. Vaikka harjoitukset hyppyrimäessä ja ladulla ovat jääneet vähäiseksi heikon lumitilanteen vuoksi, yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen odottaa kauden avausta luottavaisin mielin.

  ”Kaikki joukkueet ovat samassa tilanteessa. Tulee ihan mielenkiintoinen avaus. Sijoitustavoitteita ei ole mutta kärkipäähän tähdätään kuten aina”, Savolainen totesi.

  Suomalaisten mitalitoivo on 23-vuotias Janne Ryynänen. Rovaniemeläisen kausi on alkanut lupaavasti.

  ”Jos menee sillä tasolla, mihin mies pystyy, niin korkealla ollaan!” Savolainen sanoi.

  ”Syksy on mennyt hyvin, vaikka lumen kanssa ei ole päässyt hirveästi harjoittelemaan. Vain 12 lumihyppyä takana mutta ihan hyvältä on näyttänyt”, Ryynänen lisäsi.

  Ryynänen on Rukalla jo konkari. Hän nousi Nordic Openingin toiseksi korkeimmalle palkintopallille vuonna 2009 molempina kisapäivinä. Kyseiset sijoitukset lukeutuvat myös maailmancupissa miehen parhaimpiin – muistoja myöten.

  Myös Jim Härtullilta voidaan odottaa kauden avauskilpailusta pisteitä. Lahtelainen on päässyt hyppäämään tänä syksynä jopa 30 kertaa.

  ”Jos hyppy riittää 20 parhaan joukkoon, niin hiihdolla pitäisi päästä pisteille”, Härtull aprikoi.

  Lahdessa kuivatreenien parissa viihtynyt Mikke Leinonen lähtee kisaan niin ikään rennolla asenteella.

  ”Paineita ei vielä toistaiseksi ole”, Leinonen kuittasi.