10.2.2019← Takaisin

Aallolle jälleen sijoitus top10-joukkoon - Alamommolle uran ensimmäiset maailmancupin pisteet

Antti Aalto hyppäsi jälleen kymmenen parhaan joukkoon Lahden maailmancupissa Salpausselän kisoissa ollen sunnuntaina henkilökohtaisen kilpailun yhdeksäs. Andreas Alamommo hyppäsi myös ensimmäiset maailmancupin pisteet ja näin ollen myös uran parhaan sijoituksen ollen 28:s.

Salpausselän kisat päättyivät mäkihypyn henkilökohtaiseen kilpailuun HS130-mäessä. Antti Aalto jatkoi tasaisia hyppyjään ja lähti toiselle kierrokselle kuudennelta sijalta 122,5 metrin hypyllään. Toinen hyppy kantoi 122 metriä ja lopputuloksissa Aalto oli yhdeksäs, mikä on kauden kolmanneksi paras sijoitus.

"Ehjä kisa, oli mukava hypätä TOP10 täällä kotimaassa. Oma taso oli tänään aika lähellä, pienistä asioista kiinni, että pääsee vielä napsun verran korkeammalle", mietti Aalto kilpailun jälkeen.

Andreas Alamommo nappasi uran ensimmäiset maailmancupin pisteet sijoittumalla 28:nneksi. Pisteet saivat rovaniemeläisen hymyilemään; rentous löytyi myös hyppyrissä.

"Eka hyppy tuntui semmoiselta rennolta ja jouhevalta tuolla keulalla. Aikalailla semmoinen, mitä on reeneissä kotona hypellyt. Nyt se sattui kisaan. Tokalla taas aukesi yläkroppa vähän enemmän, mikä on se perisynti. Mutta ei niissä paljon ollut eroa, mutta juuri sen verran, että toinen jäi kuusi metriä lyhyemmäksi", analysoi Alamommo.

Perjantain karsinnasta kilpailuun selvisi myös Eetu Nousiainen, joka jäi toisen kierroksen paikasta 0,2 pisteen päähän ollen 31:s.

"Jonkun pitää olla se ensimmäinen karsiutuja. Ja kyllä oli parempi olla 31:s kuin 51:s", Nousiainen pohti.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon hyppäsi Puolan Kamil Stoch ennen Japanin Ryoyu Kobayashia ja Norjan Robert Johanssonia. Aalto jatkaa maailmancupissa sijalla 20.