Uutisen päiväys

29.9.2019← Takaisin

Suomalaisilta positiivisia merkkejä Klingenthalissa – Antti Aalto hyppäsi neljänneksi

Suomalaiset esittivät vahvoja otteita Klingenthalin Continental Cupissa. Viikonlopun aikana peräti kaksi suomalaisurheilijaa ylsi TOP10-sijoituksiin.

Niko Kytösaho ylsi viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa uran parhaaseen sijoitukseensa, oltuaan kilpailun seitsemäs. Antti Aalto sijoittui kilpailussa sijalle 18. Myös Eetu Nousiainen pääsi pistesijoille ja oli 30:s.

Sunnuntain parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Antti Aalto. Aallon hypyt kantoivat 134,5 ja 138 metriä, jotka riittivät neljänteen sijaan. Kytösaho oli 132,5 ja 129,5 metriä kantaneilla hypyillään 14:s. 

Aalto oli tyytyväinen nousujohteiseen suorittamiseensa.

– Eilen oli vaihtelevia hyppyjä, mutta tänään pystyi petraamaan paljon eilisestä. Sain kaksi hyvää hyppyä tänään. Aina on jotain mitä parantaa, ihan perusasioita, mutta tästä hyvillä mielin seuraaviin kisoihin, totesi Aalto.

Mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola koki tärkeänä, että urheilijat saivat onnistumisia Continental Cupissa. Onnistumisten merkitys on suuri, etenkin henkisesti.

– Continental Cupin kärki hyppää hyvin, näissäkin (kilpailuissa) pitää hypätä pärjätäkseen. 

– Positiivisia juttuja nähtiin. Niko sai ensimmäistä kertaa tämän tason kilpailuissa oman tason kohtuu hyviä hyppyjä. Se oli hänelle edistysaskel, varsinkin mentaalisesti, ja eilinen seitsemäs sija myöskin uran paras sijoitus. Antilla oli eilinen kisa vähän heikompaa teknisesti, tänään sai ihan perusasioihin luottamalla normaalimpia hyppyjä. 

Eetu Nousiainen jäi tänään pistesijojen ulkopuolelle. Hakola on kuitenkin varma, että myös Nousiaisella on kaikki mahdollisuudet päästä lähemmäs kärkisijoja.

– Eetulla vaihtelee vielä liikaa. Treeneissä nähtiin hyppy, joka kantoi ihan kärkisijoille. Reservissä on kyllä kyky hypätä pitkälle, mutta varmuutta tarvitsee paljon lisää, jotta se saadaan tulemaan kisaan.

Suomalaiskolmikko harjoittelee tulevan viikon Klingenthalissa ja osallistuu seuraavana viikonloppuna kesä-GP:n kilpailuihin.

Lauantain tulokset
Sunnuntain tulokset

Kommentteja SoundCloudissa
Antti Aalto
Lauri Hakola

***

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Facebook Ski Jumping Team Finland
Instagram @sjteamfin
Twitter @sjteamfin

#sjteamfin