Uutisen päiväys

6.3.2011← Takaisin

Kuopiossa menestystä sekä mäessä että yhdistetyssä

  Kuopiossa kilpailtiin Continental cupia sekä mäkihypyssä että yhdistetyssä 5.-6.3. Suomalaisten onnistui haalia hyviä sijoituksia molemmista lajeista. Parhaat hetket osuivat lauantaina yhdistetyn parisprinttiin, jossa Joni Karjalainen ja Eetu Vähäsöyrinki olivat toisia. Sunnuntaina Jarkko Määttä hyppäsi toiseksi erikoismäessä.

  Kuopiossa kilpailtiin mäkihypyn ja yhdistetyn Continental cupia 5.-6.3. Lauantain parasta antia suomalaisittain oli yhdistetyn parisprintti, jossa Suomen kaksikko Joni Karjalainen, Eetu Vähäsöyrinki sijoittui toiseksi Itävallan jälkeen. Kilpailuun kuului yksi hyppy molemmilta HS 127-mäestä sekä viisi 1,5 kilometrin hiihtolenkkiä hiihtäjää kohden.

  ”Hyppääminen harmittaa. Se oli paremminkin laskemista. Onneksi Eetu paikkasi”, totesi Karjalainen.

  ”Joni sai hiihdettyä eroa kiinni omilla osuuksillaan ja minä yritin taistella”, hymähti puolestaan Vähäsöyrinki.

  Erikoismäessä Jarkko Määttä onnistui lauantaina hyppäämään kuudenneksi, mutta uran paras sijoitus Continental cupissa ei säilynyt kauaa, sillä sunnuntaina Määttä leiskautti kakkoseksi häviten vain 2,4 pisteellä Saksan Maximilian Mehlerille. 16-vuotias Määttä olikin tyytyväinen viikonloppuunsa, sillä taakse jäi useita maailmancupistakin tuttuja nimiä.

  ”Tasaisen varmaa ja hyvää hyppäämistä ja parhaat sijoitukset. Olen tosi tyytyväinen”, sanoi Määttä.

  Yhdistetyssä palattiin puolestaan normaaliin kilpailumuotoon sunnuntaina. Erot mäkiosuudella muodostuivat lopulta varsin suuriksi ja 10 kilometrin hiihto-osuus ei tarjonnut suuria jännitysmomentteja. Voittajaksi lykki Itävallan Dominik Dier, joka sai mäkiosuudella 41 sekunnin kaulan seuraaviin.

  Eetu Vähäsöyrinki onnistui mäessä ja pääsi ladulle neljäntenä. Vähäsöyrinki joutui kuitenkin taipumaan loppusuoralla ja tuloksena oli viides sija.

  ”Hyppy on hyvällä mallilla. Hiihdossa painotukset onnistuivat hyvin ja viimeisellä kierroksella jaksoin iskeä täysillä. Kiri ei valitettavasti riittänyt. Parikisa Jonin kanssa oli loistava. Hyvä viikonloppu suomalaisille kaikin puolin”, iloitsi Vähäsöyrinki, joka odottaa jo innolla ensi viikonloppua ja Salpausselän kisoja.
  ”Innolla lähden kotimäkeen kilpailemaan.”

  Joni Karjalainenkin ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen, kun hän nousi mäkiosuuden jälkeiseltä 12. sijalta kuudenneksi.

  ”Sijoitus oli hyvä, mutta suoritukset eivät ihan sitä tasoa. Tämmöistä rämpimistähän tämä on”, pohti Karjalainen, vaikka hän saavutti hiihto-osuudella kärkeä lähes minuutilla.

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com