Uutisen päiväys

30.9.2012← Takaisin

Suomen miehet pisteillä Itävallan Hinzenbachissa

    Olli Muotka ja Janne Happonen hyppäsivät sunnuntaina pistesijoille kesä GP:n osakilpailussa Itävallan Hinzenbachissa. Olli Muotka oli kisassa 25. ja Janne Happonen 29. Kisassa voiton vei Puolan Maciej Kot.

    Kesä GP-kisat hypättiin poikkeuksellisesti k85 pikkumäestä. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna päivän paras suoritus jäi harmittavasti koekierrokselle. ”Happosen koekierroksen 87 metrin hyppy hieman ennenaikaisesti alasotettuna oli yksi kierroksen parhaista hypyistä. Hypyn taso muistutti jo Lahden SM-kisojen huippusuorituksia, mutta tänään Jannen tekniikka ei pysynyt yhtä puhtaana ja täytyy todeta, että pientä epäonnea oli myös olosuhteissa”, kommentoi päävalmentaja Pekka Niemelä.

    Suomen joukkueen mukana harjoitteleva Eestin Kaarel Nurmsalu teki sunnuntaina parhaan GP-kisa suorituksensa sijoittuessaan 21. Samalla hän nappasi itselleen myös maailmancup pisteitä.

    Seuraavaksi Suomen joukkueen katse on suunnattu kohti Klingenthalin ison mäen kisaa. Huomenna on vuorossa matkustuspäivä, tiistaina vuorossa ovat karsinnat ja keskiviikkona kisat. Ennakkoon ajateltuna kyseinen kisa on ainakin Happoselle parempi mahdollisuus saada oma kisakuntonsa paremmin esille.

    Sunnuntain tulokset