Uutisen päiväys

28.8.2016← Takaisin

Loistosuoritukseen venynyt Hirvonen paras suomalainen Saksassa

Yhdistetyn kesä-GP-sarjassa kilpailitiin sunnuntaina ensimmäinen henkilökohtainen kisa. Suomen päivän ykkösnimi Oberwiesenthalissa oli peräti 11:nneksi taistellut nuori lupaus Eero Hirvonen.

20-vuotiaan suomalaisen urakka Saksassa sujui upeasti läpi päivän, sillä mäkiosuuden jälkeen Hirvonen oli viidentenä. Eroa jo tuolloin johtaneeseen sekä kisan voittaneeseen Norjan Jarl Magnus Riiberiin oli vajaat puolitoista minuuttia.

Kisan tauottua päivän paras sinivalkoinen vaikutti olevan kaikkiaan tyytyväinen sekä mäen että hiihdon antiin. Erot maalissa olivat pieniä, sillä 11:nneksi päätynyt Hirvonen jäi Norjan Riiberille ainoastaan 16,8 sekuntia.

"Oli kyllä positiivinen päivä. Paluu kisasuorituksiin on tuntunut mukavalta. Mäessä oli hyvä onnistuminen ja ladullakin ihan hyvää tekemistä", uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen miesten henkilökohtaisissa kisoissa napannut Hirvonen summasi.

Puijolla viikko sitten mäkihypyn Continental Cupin kisan voittaneen Riiberin jälkeen muut palkintokorokepaikat menivät Itävaltaan ja Saksaan Mario Seidlin ja Björn Kircheisenin toimesta. Koko kärkitrio mahtui 5,1 sekunnin sisään.

Muista suomalaista Hirvosen jälkeen Matti Herola oli kauden henkilökohtaisessa avauksessa 35:s ja Leevi Mutru 38:s. Herola taipui kärjelle vajaat ja Mutru reilut kaksi puoli minuuttia. Viime talvena maailmancupissa kymmenenneksi urakoinut Ilkka Herola puolestaan hylättiin mäessä liian alhaisen haaran takia.

Viikonloppu Saksassa on sunnuntain kisan jälkeen paketissa. Suomalaisonnistujan mukaan kesä kaikkiaan on sujunut hyvin, joka näkyi myös lauantain ja sunnuntain kilpailuissa.

"Kesä-GP on mukavaa vaihtelua kesätreenien keskelle. Kesä on mennyt kokonaisuutena tosi hyvin, erityisesti olen iloinen siitä, että olen päässyt terveenä harjoittelemaan. Kisoissa olen saanut onnistuneita suorituksia, ja siihen on pakko olla tyytyväinen."

Kiertue jatkuu jo keskiviikkona Itävallan Villachissa.

Linkit:
Tulokset tätä napsauttamalla
Tilanne mäen jälkeen

Kuvassa Eero Hirvonen toinen vasemmalta.