Uutisen päiväys

28.2.2011← Takaisin

OSLO 2011: Itävalta kiri yhdistetyn voittoon, Suomi seitsemäs

  Suomen joukkueen Hannu Manninen, Janne Ryynänen, Joni Karjalainen, Eetu Vähäsöyrinki onnistui säilyttää mäkiosuuden seitsemäs sija myös ladulla. Mario Stecher kiri voiton Itävallalle niukasti ennen Saksaa. Pronssin vei isäntämaa Norja.

  Yhdistetyn normaalimäen joukkuekilpailu ratkaistiin hiihtämällä, koska selkeitä eroja ei saatu aikaiseksi HS 106-mäessä. Piikkipaikalta ladulle pääsi Ranskan joukkue, mutta 13 sekuntia perään lähteneen Saksan Johannes Rydzek ja 34 sekunnin päässä ollut Norjan Mikko Kokslien saivat Maxime Laheurten kiinni jo ensimmäisen viiden kilometrin osuuden puolivälissä.

  Toisella osuudella Saksan Eric Frenzel teki eroa Norjan Haavard Klemetseniin ja Bernhard Gruber nosti neljäntenä mäkiosuuden jälkeen olleen Itävallan kolmanneksi ohi Ranskan. Saksan Björn Kircheisen ja Norjan Jan Schmid pääsivät kolmannelle osuudelle yhtä aikaa, mutta Schmid putosi ja Felix Gottwald nosti Itävallan Saksan kantaan. Magnus Moanin kiri ei riittänyt ankkuriosuudella, vaan Norja tyytyi varmistelemaan pronssimitalit itselleen. Kultataistelu ratkesi vasta loppusuoralla, kun Mario Stecher kukisti Tino Edelmannin 0,4 sekunnilla ja Itävalta pääsi juhlimaan voittoa.

  Suomen joukkue oli mäkiosuuden jälkeen seitsemäntenä 1.39 kärkeä jäljessä Hannu Mannisen 94, Joni Karjalaisen 95,5, Eetu Vähäsöyringin 98 ja Janne Ryynäsen 100 metrin hypyillä. Seitsemäs sija kesti myös läpi hiihto-osuuden ja maalissa eroa kärkeen oli 3.09,5. Nelikko hiihti järjestyksellä Manninen, Ryynänen, Karjalainen, Vähäsöyrinki.

  ”Pojat hiihtivät tosi hyvin ja tällä porukalla sijoitukseen on oltava todella tyytyväinen, vaikka mäessä oli vähän nihkeää”, totesi päävalmentaja Kimmo Savolainen, joka oli tyytyväinen jokaisen miehen suoritukseen ladulla.

  ”Hannu hiihti paremmin kuin lauantaina, Janne erinomaisesti, Jonilta tosi hieno hiihto myös ja Eetu hiihti niin kuin pitikin”, summasi Savolainen, joka uskoo varsinkin Ryynäsen mahdollisuuksiin suurmäen kilpailuissa.

  ”Hyvillä mielin suurmäkeen ja tämä päivä teki varmasti hyvää keskiviikkoa ajatellen. Janne pystyy varmasti parantamaan hyppyä. Hypyt ovat olleet teknisesti ihan ok, mutta viimeinen terä on jäänyt puuttumaan. Iso mäki sopii hänelle varmasti paremmin”, tuumasi Savolainen.

  Joni Karjalainen lähtee Oslosta takaisin Suomeen ja osallistuu Continental cupiin Kuopiossa viikonloppuna, jotta edustuspaikat maailmancupissa säilyisivät ennallaan. Neljäntenä miehenä Suomen joukkueessa esiintyy suurmäen kilpailuissa Jim Härtull.

  Yhdistetyssä on seuraavaksi vuorossa suurmäen henkilökohtainen kilpailu, joka kilpaillaan keskiviikkona 2.3.

  Tuloskooste:
  Yhdistetyn MM, joukkuekilpailu
  28.2.2011 Oslo (NOR) HS 106/ 4x5 km

  1) Itävalta (Kreiner, Gruber, Gottwald, Stecher)  48.07,8
  2) Saksa (Rydzek, Frenzel, Kircheisen, Edelmann) + 0,4
  3) Norja (Kokslien, Klemetsen, Schmid, Moan) + 40,6

  7) Suomi (Manninen, Ryynänen, Karjalainen, Vähäsöyrinki) + 3.09,5

  Tulokset: www.fis-ski.com
  Kisasivut: www.oslo2011.no