Uutisen päiväys

13.8.2012← Takaisin

Mika Kulmala yllätti FIS Continental cupissa

  Mäkihypyn tiivis kansainvälisten kisojen putki päättyi lauantaina Kuopiossa. Suomalaisista kärjen tuntumaan ponkaisi Mika Kulmala ollen kisan neljäs.
  Päävalmentaja Pekka Niemelä oli kokonaisuuteen tyytyväinen, vaikka viimeisessä lauantain kilpailussa tulokset notkahtivat.
  ”Neljä hyvää kisaa, uusia kasvoja hyppäämässä sekä menestyjissä. Mika Kulmalan neljäs sija on loistava juttu”, Niemelä sanoi.
  Olli Muotka oli kilpailun seitsemäs ja Janne Happonen putosi ensimmäisen kierroksen mitalitaiston jälkeen kymmenenneksi. Niemelä uskoi kovan kisaputken verottaneen erityisesti loukkaantumisesta toipuneen Happosen voimia.
  Kesän mäkihyppykiertueiden kilpailut osuvat suomalaisilla keskelle kovaa harjoituskautta. Nuorella ja loukkaantuneista toipuvalla joukkueella ei ole varaa kilpailukauden herkistelyihin, kuten talvella.
  ”Näissä kansainvälisissä kilpailuissa kesällä on tosi tärkeää, että voidaan mitata taso tällä hetkellä. Herkistelyihin ei kuitenkaan ole varaa, koska osalla urheilijoista vasta uudelleen rakennamme kuntoa kohti talvea. Jos urheilija on kovassa fyysisessä kunnossa, silloin voi vetää kaksi kautta (talven ja kesän) kisarytmityksellä”, Niemelä selvensi.
  Lauantain tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3540