Uutisen päiväys

22.7.2016← Takaisin

Suomi taipui yhdeksänneksi joukkuemäessä

Suomen miehistö Ville Larinto, Lauri Asikainen, Harri Olli ja Jarkko Määttä päätyi yhdeksänneksi kesä-GP -kauden ensimmäisessä joukkuekisassa. Nelikko keräsi Wislassa hypätyssä kilpailussa 337,8 pistettä.

Sinivalkoisista mäkikotkista Ville Larinto loikkasi 120,5, Lauri Asikainen 117,0, Jarkko Määttä 105,5 ja Harri Olli 98,0 metriä. Suomalaisista parhaat pisteet 97,6 keräsi toisena hypännyt ja ryhmässään viidenneksi päätynyt Asikainen. Myös kolmantena Suomen joukkueessa loikannut Määttä hyppäsi loppuviikon kisoissa lupauksia antavin ottein.

"Kokoajan on menty eteenpäin, jatketaan töiden tekoa. Katse on eteenpäin", Määttä pohti kisan jälkeen.

Kisan voiton vei jo avauskierroksen jälkeen johtanut Norjan nelikko Johann Andre Forfang, Tom Hilde, Joachim Hauer ja Andrers Fannemel pistein 910,2. Kakkoseksi päätyi yhdeksän pistettä norjalaiskvaretille jäänyt Slovenia ja kolmanneksi Saksa, joka taipui voittajamaalle 31,9 pisteen erolla.

Wislan viikonloppu päättyy suomalaisittain lauantaina, jolloin ohjelmassa on kesä-GP -kauden toinen henkilökohtainen kilpailu. Torstain karsinnasta kisaan hyppäsi sarjan kokonaiskilpailussa 27:ntenä oleva ja viikko sitten Courhevelissa vastaavalle sijalle päätynyt Larinto.

Varsin lupaavia otteita siis Wislassa väläytellyt Määttä olisi selviytynyt hyppynsä puolesta huomiseen henkilökohtaiseen kilpailuun, mutta hän tuli karsinnassa hylätyksi.

"Kaikki treenikierrokset sujuivat ihan ookoosti, ei mitään hyvää, muttei huonoakaan. Karsinta oli puristusta, kun se oli ensimmäinen kisasuoritus", Määttä analysoi viitaten torstaiseen henkilökohtaiseen karsintaan.

Tulokset tämän linkin takana

Jutun kuvassa Jarkko Määttä. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.