Uutisen päiväys

17.12.2016← Takaisin

Larinto 42:s maailmancupissa, Continental Cupeissa kuusi suomalaista pisteille

Ville Larinto hyppäsi 42:nneksi mäkihypyn maailmancupin kisassa Sveitsin Engelbergissä, Continental Cupin kisoissa Rukalla paras suomalainen oli kahdeksanneksi ponnistanut Lauri Asikainen ja Norjan Notoddenissa 10:nneksi hypännyt Susanna Forsström.

Maailmancupissa viikonlopun ainoa suomalaisurheilija Ville Larinto hyppäsi Sveitsin HS137-mäestä 121,5 metriä. Suomalaisen pisteet 120,0 toivat 42:nnen sijan.

"Onnistuminen on lähellä. Pikkuisen ylämäen asento kiilaantuu ponnistuksen alussa ja sen takia ollaan myöhässä keulalla. Malttia ja ajoitus kohdilleen”, suomalaisurheilija analysoi.

Lauantain kisan voiton vei 138,0 ja 134,0 metriä loikannut ja yhteispisteet 304,7 kerännyt Itävallan Michael Häybock ennen Slovenian Domen Prevcia ja toista itävaltalaista palkintokorokemiestä Andreas Kofleria.

Continental Cupeissa kuusi pistesijaa

Miesten Continental Cupin kauden neljäs kisa urheiltiin Rukalla, jossa hypättiin haastavien olosuhteiden takia ainoastaan yksi kierros. Lauri Asikainen oli parhaana suomalaisena hienosti kahdeksas - 131,0 metrin loikka ja 114,6 pistettä toivat hienon onnistumisen.

"Vikersundin viikonlopun jälkeen ihan tyytyväinen voi olla. Huomiseen voi lähteä hyvillä mielin, harmi kun tänään ei päässyt vetämään toista kierrosta, mutta vedetään huomenna", nälkäisen oloinen ja otteitaan viime viikonlopun kisoista parantanut suomalainen sanoi.

Asikaisen lisäksi myös 18:nneksi hypännyt Kalle Heikkinen sekä Elias Vänskä (24.) ja Antti Aalto (26.) ottivat pisteitä Rukan viikonlopun avauskilpailussa.

"Ensimmäinen hyppy (123,5m) yllätti, toinen tuli ohi. Hyvillä mielin huomenna parantamaan", toisen kierroksen hyppynsä ennen kisan keskeyttämistä jo kerennyt hyppäämään Heikkinen sen sijaan tuumi.

Muista suomalaisista Eetu Nousiainen oli 33:s, Niko Kytösaho ja Frans Tähkävuori jakoivat sijan 36, Janne Korhonen oli 41:s ja Andreas Alamommo 44:s.

Naisten Continental Cupin puolella suomalaisurheilijat pääsivät pisteille sekä lauantaina että eilen perjantaina. Kokonaistaulukossa avausviikonlopun jälkeen yhdeksäntenä oleva Susanna Forsström otti perjantaisen kahdeksannen sijan jatkoksi tänään 10:nnellä sijalla 26 pistettä, Jenny Rautionaho puolestaan ponnisti 28:nneksi ja perjantaina sesongin avauksessa 26:nneksi.

Linkit:
Miesten maailmancupin kisan tulokset
Miesten maailmancupin kokonaistilanne

Miesten Continental Cupin kisan tulokset
Miesten Continental Cupin kokonaistilanne

Naisten Continental Cupin kisan tulokset (la)
Naisten Continental Cupin kokonaistilanne

Jutun kuvassa Lauri Asikainen. (SHL/Touho Häkkinen).