Uutisen päiväys

10.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Määttä ja Heiskanen mukana Kulmin lentomäen kisassa

  Kulmin lentomäen karsinnasta huomiseen kisaan hyppäsivät Jarkko Määttä sekä Sami Heiskanen.

  Mäkiviikolla hyviä tuloksia tehneen Määtän karsintahyppy kantoi 175,5 metriä ja mies oli karsinnan 16:s. Määttä oli ensimmäistä kertaa mukana lentomäen kisoissa.

  "No olihan siinä ekalla hypyllä varsinkin sellaista vauhdin huumaa. Ei päästy vielä lentelemään sinne monttuun asti niin voisi sanoa, että  tuntui jopa suht kevyeltä."

  "Karsintahyppy oli ehdottomasti päivän kolmesta hypystä paras. Kaksi ensimäistä hyppyä polki vähän paikallaan, mutta sitten sai tuohon karsintahyppyyn psyykattua silleen, että kantoi ihan riittäville metreille", jatkoi Määttä.

  Sami Heiskanen hyppäsi 170 metriä ja selvisi mukaan lauantain kilpailuun.

  Olli Muotka ja Lauri Asikainen karsiutuivat. Muotkan sijoitus oli 46:s. 161,5 metriä kantaneella hypyllä ja Asikainen oli 52:s 158,5 metrin hypyllä.

  Itävallan Thomas Morgenstern kaatui valmistavissa harjoituksissa pahannäköisesti ja hänet vietiin sairaalaan.

  "Jännittävä lentomäki takana. Määttä hyppäsi ensimmäiset hypyt lentomäestä päivänä jolloin Morgenstern kaatui pahannäköisesti. Suomenjoukkueen puolesta kaikkea hyvää Morgensternille", toivotti päävalmentaja Pekka Niemelä.

  "Määttä hyppäsi hyvin ja etenkin kehityskelposesti koko päivän. Oli jo lupauksia herättäviä hyppyjä. Sami Heiskanen oli toinen joka pääsi myös hyppy hypyltä eteenpäin. Lentomäkimiehenä tunnettu Olli Muotka ei oikein saanu tuosta Kulmin mäestä tänään kiinni. Miehet ketkä ei tänää päässeet kisaan mukaan, niin hyppää sitten sunnuntaina karsinnasta kisaan; se on nyt se lähtökohta."

  Karsinnantulokset: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33545/race=3874/index.html