Uutisen päiväys

25.11.2018← Takaisin

Määttä hyppäsi maailmancupin pisteille Rukan toisessa osakilpailussa

Sunnuntain mäkikilpailu hypättiin loistavissa oloissa. Suomalaisista Jarkko Määttä hyppäsi toiselle kierrokselle ja oli 29:s. Antti Aalto oli 33:s.

Lauantainen odottelu ei toistunut Rukan sunnuntaisessa mäkikilpailussa, vaan kilpailu vietiin läpi erinomaisissa oloissa ja aikataulussa. Kansallisesta ryhmästä ei sunnuntaina onnistuttu kilpailuun hyppäämään, vaan kilpailuun onnistuivat pääsemään Antti Aalto ja Jarkko Määttä.

"On ollut iisimpi päivä, varsinkin kun hyppää tuossa alkupäässä. Kun eilen siirrettiin kierroksia, niin piti yrittää pitää virettä yllä ja oli aika pitkä päivä", Määttä sanoi muistellen lauantaita.

Ensimmäisellä kierroksella Määttä hyppäsi 128 metriä ja oli kierroksen 25:s. Määttä kertoi vapautuneesti onnistuneesta hypystään.

"Lähemmäs omaa tasoa oli. Vähän tuntui, että pitää jollakin tavalla taistella mielen ja tekniikan kanssa. SIihen kun löytyy semmoinen rento ja väkevä itseluottamus, niin se on hyvä", mietti Määttä.

Määtän toinen hyppy kantoi 120 metriä. Kisan voittoon hyppäsi Japanin Ryouy Kobayashi mäkiennätystä (147,5m) sivuavalla hypyllään.

Antti Aalto liiteli ensimmäisellä kierroksella 120 metriä, ja oli 33:s, karsiutuen niukasti toiselta kierrokselta.

Tulokset kokonaisuudessaan

Urheilijoiden kommentit Soundcloudissa

Jarkko Määttä
Antti Aalto

Kuva: Touho Häkkinen