Uutisen päiväys

9.3.2019← Takaisin

Ilkka Herola toinen Holmenkollenilla – "Kyllähän tämä taas tarjoaa tunnetta"

Ilkka Herola sijoittui toiseksi Holmenkollenilla tänään lauantaina. Herola teki jälleen komean nousun ladulla ja jäi lopulta loppukiritaistelussa niukasti kakkossijalle, kun Norjan Jarl Magnus Riiber vei voiton vain 0,2 sekunnin erolla Herolaan.

Herola hyppäsi mäessä 117 metriä ja pääsi ladulle minuutin ja 16 sekuntia kärjestä. 

– Mäessä hyvä päivä, sai viikonlopun parhaan hypyn kisaan. Tiesin, että on hyvä mahdollisuus taistella kisan voitosta.

Herola hiihti kärjen kiinni jo 3,3 kilometrin matkan kohdalla. Herola irtosi kärkijoukosta yhdessä Riiberin kanssa viimeisellä kierroksella. 

– Yritin pitää vauhtia yllä, mutta ei tänään vielä ihan riittänyt. Hyvin jaksoin maaliin asti lyödä, vaikea keksiä miten olisi voinut paremmin hoitaa. Kaikki oli pelissä, 0,2 sekuntia jäi. Hieno päivä, kyllähän tämä taas tarjoaa tunnetta, totesi Herola.

Eero Hirvonen jatkoi ladulla tasaisen vahvoja otteitaan, mutta koki tekemisen Holmenkollenin mäessä olevan hukassa. Hirvonen oli päivän kolmastoista.

– Tasapaksu päivä. Uskomattoman vaikeaa on ollut hyppääminen Kollenin mäessä. Siihen täytyy olla tyytyväinen, että sai reissun parhaan hypyn kisaan. Ladulla peruspäivä, ei mitään huipputekemistä, mutta hyvä nousu kohtuulliselle sijalle, kommentoi Hirvonen.

Arttu Mäkiaho hiihti maaliin sijalle 43. 

Yhdistetyn maailmancup päättyy ensi viikonloppuna Saksan Schonachissa.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Ilkka Herola
Eero Hirvonen

Maailmancupin kokonaistilanne

Kuva: SHL/Jesse Väänänen