Uutisen päiväys

28.2.2013← Takaisin

Val di Fiemme: Ilkka Herola paras yhdistetyn HS134/10 km kilpailussa

  Ilkka Herola oli tänään lähellä tavoitetta yhdistetyn suurmäen kilpailussa. Herola lähti hiihtoon sijalta 26. ja pystyi nousemaan 22:nneksi. Tavoite kahden kymmenen joukkoon pääsemisestä kaatui aamun mäkihyppyosuudella.

  Janne Ryynänen oli kilpailun 26., Mikke Leinonen 36. ja Eetu Vähäsöyrinki 37.

  Kilpailun voittoon hyyppäsi ja hiihti Saksan Eric Frenzel. Toiseksi kilpaili Itävallan Bernhard Gruber ja kolmas Ranskan Jason Lamy Chappuis.

  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=NK&raceid=1648

  Suomalaisten kommentit hiihto-osuuden jälkeen:

  Mikke Leinonen
  ”Ei ollut enää tänään niin hyvää hiihto, mitä on ollut. Tuntui, että välillä oli pätkiä, joissa pääsi helpolla ja välillä oli tunne, ettei jaksanut kovaa vauhtia ollenkaan. Reisissä tuntui, että hapot tuli nopeasti.”

  Eetu Vähäsöyrinki
  ”Hiihto kulki ihan ok, välillä meni hyvin ja välillä ei. Kroppa tuntui paremmalta kuin treeneissä. Paremmilta sijoilta olisi pitänyt päästä kuitenkin hiihtämään, että olisi päässyt taistelemaan sijoista. Keli oli tänään hyvä, suksi toimi ja kalusto oli siis kunnossa.”

  Ilkka Herola
  ”Hyvällehän se hiihto maistui, hyvin kulki tänään. Taas kerran se oli siitä mäestä kiinni. Nyt sain semmoisen ehjän hiihdon tehtyä, jaksoin loppuun asti painaa hyvällä vauhdilla. Hyvä hiihtopäivä oli, mutta mäki jäi kyllä harmittamaan.”

  Janne Ryynänen
  ”Oli ihan hyvän tuntuista hiihtoa, mutta ei vaan ole minkäännäköistä kanttia pistää itteä koville. Seitsemän kilometrin kohdalla ei tuntunut missään, mutta sitten vaan vauhti hyytyi. Ei ollut voimista kiinni, ehkä enemmän henkisistä voimista.”
  ”En tiedä vaikuttaako sitten nuo päivän aikaisemmat tapahtumat sen verran, että ei oikeen riitä puristusta taistelemaan sijoitusta siihen kahden kympin paikkeille.”
  ”Hiihtokunto tuntuu siltä, että pystyy hiihtämään niissä kovemmissakin peeseissä, ettei katkea. Normaalisti on kuitenkin pystynyt sen puoli minuuttia tuossa viimeisellä lenkillä hiihtämään nopeammin.”

  Mäkimiehet jäivät ensimmäiselle kierrokselle

  Suomen mäkijoukkue ei pystynyt venymään ja mäkimiesten kilpailu jäi yhteen kierrokseen.
  Kilpailun voittoon hyppäsi Ville Larinnon ja Sami Heiskasen veikkaus Puolan Kamil Stoch. Toiseksi hyppäsi pikkumäen pronssimitalisti Peter Prevc ja kolmanneksi Norjan Anders Jacobsen.

  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3651

  Pekka Niemelä
  ”Ollaanhan tähän pettyneitä. Ei siitä pääse mihinkään. Tekniikkavirheet ovat pojilla tällä hetkellä niin suuria, että ei niitä voi kisoissa korjata.”
  ”Anssi ja Ville ovat toipilaita ja heidän hyppykunto on tällä hetkellä tämä. Laurilla alkukausi sujui hyvin ja paineet sitä kautta kasvoivat. Vikersundin lentomäen keikan jälkeen Laurille tuli takaisin vanha tekniikkavirhe, jota ei ole saatu korjattua.”

  Anssi Koivuranta
  ”Fiilis oli hyvä enne sitä hyppyä. Koekierroksen hyppy hitusen sinne päin, mitä pitäisi hakea. Kisassa ei tullut lähellekään sitä, mitä piti. Oli oikein mukava päivä ilman kisahyppyä. Kuitenkin urheilussa on kysymys siitä, että saa iloa onnistumisista. Pitää olla realisti, ei odotettu voittoa eikä mitalia, mutta olis edes saanut jotain iloa ja onnistumisen fiilistä.”
  Tietysti täytyy myöntää, että ei minkäänlaista kauteen valmistautumista. Kisatilanteessa elää täysillä, ei semmoista osaa ottaa huomioon. On niin älyttömän paljon tekemistä, niin pitäisi päästä treenaamaan täysillä. Ensi kausikin on ihan lähellä, ei siihen niin kauheen montaa vuotta. Fiilis on vähän tuuliajolla.

  Ville Larinto
  ”Kyllä usko oli siihen, että pystyisin parempaan tänään. Keskityin yhteen asiaan, siihen mitä pitää korjata, mutta ei se vaan onnistunut. En tiedä, mistä se kiikastaa.”
  ”Kyllä sitä hakee sitä onnistumista. Viimeisin todellinen mielessä oleva onnistuminen on Kuopion maailmancupin voitto kaksi vuotta sitten. Fysiikkatreeneissä onnistumisia on tullut, esimerkiksi hyppäsin vauhdittoman pituuden oman ennätyksen juuri ennen tänne lähtöä.”

  Lauri Asikainen
  ”Aika lailla hyppäämisen ympärillä pyörii ajatukset tällä hetkellä. Hypyssä on pikkuinen virhe, joka lähtee kasvamaan isoksi, kun sitä ei saa heti korjattua. Uskon, että siihen auttaa muutama treeni kotona, jossa pääsee hyppäämään omaan tahtiin. Kyse ei ole isosta asiasta, vaikka se vaikuttaa aika radikaalisti tuohon lopputulokseen.”
  ”Nyt on pitkä reissu loppupuolella, tuntuu, että tarvitaan vähän rauhoittumista. Itse kuitenkin  nimenomaan halusin kauden alussa, että käyn kaikki kisat, koska kisaamalla oppii kilpailemaan. Nämä MM-kisat pitää ottaa kokemuksena, ja nyt vaan ajatuksia siihen suuntaan, että tässä tehdään töitä pitkäjänteisesti.”

  YHDISTETYN MEDIATAPAAMINEN
  Perjantaina 1.3.2013 klo 18:30
  Hotel Maria, Corso Dolomiti 43, Predazzo.

  Paikalla on joukkue, joka edustaa Suomea lauantain 2.3. parisprinttikilpailussa. Mäkimiehet eivät ole haastateltavissa perjantaina.