Uutisen päiväys

18.3.2018← Takaisin

Ilkka Herola kymmenes Klingenthalissa – hiihto-osuudelle lähdettiin varakilpailun tuloksien perusteella

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Klingenthalin toisella osakilpailulla. Tuuliolosuhteet vaikeuttivat kilpailun mäkiosuutta ja lopulta kilpailukierros jouduttiin perumaan ja perjantain varakilpailun tulokset otettiin käyttöön. Ilkka Herola hiihti tänään maaliin parhaana suomalaisena sijalle 10. Herola lähti hiihto-osuudelle sijalta 16.

- Varakisa omalta osalta oli suorituksena ok, siihen voi olla ihan tyytyväinen. Rakentui kuitenkin kisa sillä tavalla, että aika hankala paikka lähteä hiihtämään. Se oli sitten tänään sija kymmenen, mikä oli otettavissa, tämän kauden keskiarvoon ihan ok. Kokonaisuutena ihan hyvä viikonloppu, positiivista tekemistä varsinkin mäessä. Mukava lähteä finaaliviikonloppuun pikku lepotauon jälkeen, kommentoi Herola.

Eero Hirvonen oli kilpailun kahdestoista. Hirvonen harmitteli mäkiosuuden peruuntumista, koska tuntuma Klingenthalin mäkeen on ollut hyvä. Hirvosen varakilpailun hyppy ei ollut vaihtelevissa olosuhteissa optimaalinen.

- Tänään harmitti aika paljon, kun ei päästy hyppäämään. Se (varakilpailun hyppy) oli aika heikko kuitenkin suhteessa siihen, mitä tuosta mäestä pystyy hyppäämään. Lähtöpaikkaan ei kyllä tyytyväinen voi olla. Hiihto-osuus ei ollut kovin hääviä menoa, ei oikein lähtenyt kroppa toimimaan. Oli aika sinnittelyä lähdöstä maaliin, kertasi Hirvonen.

Hirvonen oli tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena, kun eilisestä kilpailusta napsahti toinen sija. Urheilija odottaa maailmancupin finaaliviikonloppua hyvillä mielin.

- Kokonaisuutena tietenkin tosi hyvä viikonloppu. Tästä kun toipuu niin voi hyvillä mielin lähteä taistelemaan ensi viikonloppuun, totesi Hirvonen.

Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru jäivät päivän kilpailussa pistesijojen ulkopuolelle. Mäkiaho hiihti maaliin sijalle 38, Mutru sijalle 42.

Yhdistetyn maailmancup huipentuu Schonachiin ensi viikonloppuna.

Tulokset

Maailmancupin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Kuva: Romina Eggert