11.9.2017← Takaisin

Kykkänen 11:s ja Aalto 12:s Tsaikovskin sunnuntain tuulissa

Julia Kykkänen jatkoi hyviä otteitaan viimeisessä kesä-GP-kilpailussa Venäjällä Tsaikovskissa hypättyään sijalle 11. Antti Aalto oli miesten tuulisen yhden kierroksen kisan 12:s.

Sunnuntaina Venäjän Tsaikovskissa hypättiin kesä-GP:n viimeinen naisten osakilpailu. Suomalaisen Kykkäsen hypyt HS102 mäestä kantoivat 87,5m ja 89,5m. Hypyistä hän sai 164.4 pistettä.

”Kilpailu jätti ihan hyvät fiilikset, vaikka lähdinkin tänään vähän kaikki tänne nyt heti asenteella hyppäämään,” naurahtaa Julia Kykkänen.

Aamulla järjestetyssä karsinnassa Kykkänen oli 30:s. Ensimmäinen kilpailukierros toi sijan 19 ja päivän kolmas kilpailusuoritus paransi hyppysarjaa edelleen.

”Kaikissa hypyissä oli vähän samaa vikaa. Lähdin jokaiseen ponnistukseen liian ajoissa. Onneksi hyppy hypyltä sain parannettua omaa tekemistäni. Kesän aikana hyppy on kehittynyt selvästi, jonka myös viikonlopun kilpailut osoittavat. Pystyn hyppäämään useamman kilpailun peräkkäin omalla hyvällä tasollani, suorittaen hypyt hyvällä tekniikalla. Etenkin viimeinen leiri Vuokatissa vei hyppyä kovasti parempaan suuntaan,” iloinen Kykkänen kertoo.

Valmentaja Kimmo Kykkänen oli suojattinsa kanssa samoilla linjoilla sunnuntain kilpailun onnistumisesta.

”Tänään intoa oli enemmän kuin älyä, kuitenkin hyvä kisa ja onnistunut viikonloppu. Ennen näin aikaisin ponnistetut hypyt eivät olisi menneet mihinkään, mutta tällä kertaa kokonaisuus oli onnistunut myös näillä hypyillä.”

Kilpailun aikana olosuhteet olivat erittäin vaihtelevat. Valmentaja Kykkänen kuitenkin kehuu kilpailunjohdon tekemiä ratkaisuja hyppykierrosten aikana. Jokainen hyppääjä pääsi tekemään suorituksensa tasapuolisiin olosuhteisiin, vaikka välillä sopivaa tuulirakoa jouduttiinkin odottamaan vähän pidempään.

Sunnuntain kilpailun voiton nappasi koko kesä-GP:tä hallinnut Japanin Sara Takanashi 232,4 pisteellä. Toiseksi kilpailussa tuli Venäjän Irina Avvakumova pistein 205,6. Kilpailun kolmannen sijan jakoivat Slovenian Maja Vtic ja Norjan Maren Lundby 190,3 pisteellä.

Päivän kilpailu oli samalla koko kesä-GP:n viimeinen kilpailu. Julia Kykkänen sijoittui seitsemänneksi kokonaiskilpailussa.

”Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen GP-kisoihin,” Julia ja Kimmo Kykkänen sanovat tyytyväisinä.

Miesten tuulinen kisa loppui ensimmäiseen kierrokseen

Antti AaltoAndreas Alamommo ja Eetu Nousiainen kilpailivat sunnuntaina Tsaikovskissa kesä-GP-kilpailussa.

Tsaikovskin olosuhteet olivat koko päivän erittäin haastavat. Kilpailunjohto ilmoitti aamulla päivän karsinnan peruuntuvan ja samalla siirsi kilpailun HS102 mäkeen. Kello 14 aloitettu kilpailu tarjosi hyppääjille navakkaa tuulta läpi suoritusten.

Antti Aalto vastasi päivän parhaasta suomalaissuorituksesta hypättyään 101,5m. Hypystä pisteitä Aallolle kertyi 104,7. Tulos oikeutti kilpailun 12. sijaan.

”Tänään oli ihan ok päivä. Sain parannettua edellisestä kisasta. Alastulossa vielä epäonnistuin, mutta muuten hyvää hyppäämistä oli. Sää ei sinänsä minun suoritukseen vaikuttanut. Pyrin rakentamaan hyppyä niin kuin yleensä,” Aalto kertoo.

Andreas Alamommo nappasi jälleen pisteitä Tsaikovskissa oltuaan kilpailun 26:s. Hänen hyppynsä kantoi 96m, josta hän sai 98,1 pistettä.

”Hyvä kisa tänäänkin. Vähän oli vaikeuksia ponnistuksen ajotuksen kanssa, liian ajoissa. Muuten tasasia suorituksia. Hyvä jatkaa tuleviin kisoihin,” Andreas Alamommo analysoi päivän kilpailua.

Päivän kolmannesta suomalaissuorituksesta vastasi Eetu Nousiainen. Hänen hyppynsä kantoi 91 metriä, joka oikeutti 42. sijaan. Hypystään Kuopiolainen sai 86,9 pistettä.

”Yksi harjoitushyppy enemmän, niin olisi äsähtänyt. Kokonaisuutena olen tyytyväinen viikonloppuun,” Nousiainen naurahtaa.

”Kilpailu oli tänään jälleen vähän haastavaa tuulisten olosuhteiden vuoksi. Päivä oli Antille hyvä, jolla oli eilen vähän haasteita hyppynsä kanssa. Hän näytti tänään osaamistaan. 12 sija on hänelle hyvä tulos. Olen iloinen nuorista pojista. Andreas selviytyi tänäänkin pisteille. Tämä oli kokonaisuudessa hyvä viikonloppu hänelle. Eetun suoritukseen olen myös tyytyväinen. Meidän koko kolmikko sai napattua viikonlopun aikana pisteitä. Iso pistesaalis piristää kotimatkaa,” päävalmentaja Andreas Mitter summaa.

”Nyt matkaamme kotiin ja viikon päästä lähdemme leirille Oberhofin koko joukkueen voimin. Siellä valmistaudumme seuraaviin kilpailuihin. Odotan näkeväni tulevissa kisoissa myös Jarkko MäätänVille Larinnon ja Lauri Asikaisen. Odotamme innolla kautta ja jatkamme hyvää työtämme,” Mitter kertoo joukkueen suunnitelmista.