Uutisen päiväys

23.1.2015← Takaisin

Jim Härtull sivusi parasta sijoitustaan Sapporon maailmancupissa

  Jim Härtull lopputuloksissa 21:s. Ilkka Herolan kilpailu jäi väliin sairastumisen vuoksi.

  Jim Härtull on sivunnut omaa maailmancupin parasta sijoitustaan yhdistetyn maailmancupissa Sapporossa. Lopputuloksissa Härtull sijoittui komeasti sijalle 21. Kilpailun voitti Saksan Erik Frenzel.

  "Oli kyllä ihan ookoo kilpailu. Haastavat olosuhteet mäessä, tuulen kanssa oli tekemistä ja lunta sanoi, eikä vauhtilatu varmasti jokaisella hyppääjällä antanut samoja mahdollisuuksia onnistua. Itselleni sattui hyvä rako ja hyvä hyppy, joten olen siihen todella tyytyväinen. Mäki on profiililtaan varmasti myös sentyyppinen, että se sopii hyvin suomalaiselle hyppääjälle", Härtull kommentoi.

  "Hiihdossa on vielä jonkin verrankin tekemistä. Keskivartalo heiluu kuin heinämiehellä, siitä ollaan paljon puhuttu (Petter) Kukkosen kanssa ja tuo hiihtotekninen asia vaikuttaa tietysti hiihtämiseen. Samaten ihan peruskuntoa täytyy laittaa kuntoon, pysyy sitten paremmin mukana letkoissa ja jaksaa roikkua. Huomisen osalta ei ole ihmeempiä toiveita, pitää vaan nyt toivoa että kelit pysyvät hypättävinä", Härtull jatkaa.

  "Jimillä oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja tasapainoinen kilpailu. Varsinkin hyppyosuus toimi tänään oikein hyvin, hiihtoon Jim lähti sijalta 17. Hän on tosiaan kertaalleen sijoittunut näin hyvin maailmancupissa tätä ennen ja pidän ihan realistisena, että sijoitus tästä voi hyvinkin vielä parantua", kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

  Suomen toisen urheilijan, Ilkka Herolan, kilpailu päättyi jo ennen sen alkamista sairastumiseen. Ei voida kuitenkaan vielä sanoa varmaksi, pystyykö Herola kilpailemaan lauantaina Sapporossa.

  "Kurkku on kipeä, epäillään että hengitysteissä olisi jotain. Tilanne ei ole kuitenkaan sellainen, että voisi varmaksi sanoa ettei Ilkka pysy huomenna kilpailemaan. Tilannetta seurataan koko ajan", kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

  Kilpailun tulokset ovat luettavissa tästä linkistä.

  Tiedotetta päivitetty Jim Härtullin kommenteilla.