Uutisen päiväys

22.10.2014← Takaisin

Mäkijoukkue leireilee Oberstdorfissa

  • Seinällinen mäkimiehiä
  • maisemaa
  • Sami ja Ville koeajamassa Julboa

Mäkijoukkue leireilee parhaillaan Saksan Oberstdorfin maisemissa. Leirille suunnattiin lokakuun puolivälistä ja takaisin kotimaahan mäkihyppääjät palaavat perjantaina, 24.10. Leirillä edustettuina ovat miesten a-maajoukkueen, nuorten joukkueen sekä naisten a-maajoukkueen valmennusryhmät, yhteensä 19 mäkihyppääjän voimin.

A-maajoukkueesta Oberstdorfin leirillä on mukana 7 urheilijaa, nuorten valmennusryhmästä 10 ja naisten joukkueesta kaksi edustusjoukkueen urheilijaa sekä ryhmien valmentajat.

Leirin perustoimintoihin on kuulunut se, että mäessä on harjoiteltu valmennusryhmien kesken aina samaan aikaan. Toimintaan on haettu vahvasti yhteistä tekemisen meininkiä, isona joukkueena toimimista ja synergioita eri valmennusryhmien välille. Joukkue asuttaa leirin aikana omia huoneistojaan, joissa urheilijat itse kokkaavat – ja myös huolehtivat huoneistojensa siivouksesta.

Viikonloppuna mäkimiehet ottivat toisistaan mittaan jalkapallopelin merkeissä, joka käytiin a-maajoukkueen ja nuorten edustajien välillä. Ottelussa voiton vei tällä kertaa nuorten valmennusryhmän joukkue. Leirin aikana joukkuetta kävivät tervehtimässä myös uuden yhteistyökumppanin, Julbon, edustajat. Joukkue pääsi tutustumaan ja ottamaan tuntumaa Julbon joukkueelle toimittamiin tuotteisiin, uusiin mäkikypäriin ja laseihin.

Leirillä on harjoiteltu monipuolisesti ja ilmatkin ovat mäkihyppääjiä suosineet; auringosta ja lämmöstä on saatu nauttia sopivissa määrin.Leiri on sujunut muutenkin erittäin hyvin ja odotusten mukaisesti. Valmennusjohto, Jani Klinga ja Kari Ylianttila, on leirin antiin erittäin tyytyväinen. Tästä on hyvä suunnata katseet luottavaisin mielin alkavaan talveen ja kauteen.