21.9.2013← Takaisin

Kykkänen ja Muotka liitelivät viidensiksi kesäGP:llä Almatyssa

Julia Kykkäsen kesäGP-vire on kohdillaan. Lahden Hiihtoseuraa nykyisin edustava Kykkänen hyppäsin Kazakhstanin Almatyssa pidetyssä mäkihypyn kesäGP-kisassa viidenneksi HS106-mäessä.

Kykkänen on treenannut kovaa koko kesän ja nyt treeni näkyy myös kisahypyissä.

"Semmoisia hyppyjä tuli, mitä treeneissäkin. Ihan ensimmäinen kesäGP oli vähän yliyrittämistä, mutta nyt oli kaikki kohdillaan", Kykkänen sanoi kilpailun jälkeen.

Kykkänen on kehittynyt kesän aikana kaikilla osa-alueilla ja kovasta treenistä huolimatta hyppy on herkässä kisassakin.

"Jos pitää yksittäinen asia sanoa, niin lento on ehkä eniten parantunut. Tämän päivän kisahypyistä en juuri korjattavaa löytänyt, mutta huomenna voi kyllä hypätä vieläkin pidemmälle", Kykkänen mietti.

Naisten kilpailun voitti Japanin Sara Takanashi. Toinen oli Ranskan Coline Mattel ja kolmas Japanin Yurina Yamada.

Olli Muotka uran parhaaseen sijoitukseen

Miesten kilpailussa Olli Muotka lunastaa odotuksia erinomaisen treenikesän jälkeen. Harjoittelu muuttui keväällä ja Muotka oli jo Lahden kesäSM-kilpailuissa hyvässä kunnossa. Muotka hyppäsi Almatyn GP-kilpailun viidenneksi ja nappasi uransa parhaan sijoituksen aikuisten kansainvälisellä tasolla.

Miesten kilpailu hypättiin HS140-mäessä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Muotka oli kolmantena 132,5 metrin hypyllään, ollen neljä pistettä perässä johtavaa Norjan Anders Bardalia. Toisella hypyllään Muotka ponnisti 132 metriä ja keräsi kokonaispisteet 243.1.

Muotka oli tyytyväinen päiväänsä. Molemmista ponnistuksista löytyi kuitenkin parannettavaa.

"Hyvä fiilis. Perushypyillä tuo tulos tuli, ei ihmeellistä suorittamista. Molempien hyppyjen ponnistus oli vielä pikkuisen myöhässä, joten aina pystyy parantamaan. Siitä lähdetään huomenna liikkeelle", Muotka analysoi.

Uran paras sijoitus lämmitti niin Muotkan itsensä kuin myös kotimaassa olevan päävalmentaja Pekka Niemelän mieltä.

"En taida ihan vielä ymmärtääkään tuota sijoitusta. Uran paras sijoitus, kyllähän siitä pitää iloita. Kyllä se nostaa itseluottamusta taas pykälän", totesi hyväntuulinen Muotka.

"Hyvä signaali, että Olli pystyi pitämään viimeaikaista hyvää harjoitustasoa myös kisassa. Osoittaa luottamusta omaan tekemiseen", iloitsi Niemelä.

Suomalaisista mukana Almatyssa oli myös Anssi Koivuranta. Hän hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 128 metriä. Toisellaan mies ponnisti 127 metriä ja kohensi sijoitustaan ensimmäiseltä kierrokselta (26:s). Lopputuloksissa Koivuranta oli 17.

Kilpailun voitti Norjan Bardal 263 pisteellä. Toiseksi hyppäsi Sloveian Jernej Damjan (251 p.) ja kolmanneksi Tsekin Antonin Hajek (247,6p.).

Almatyn uusissa ja korkealle lennättävissa mäissä hypätään toistamiseen sunnuntaina 22.9. sekä naisissa että miehissä. Aikataulut http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=JP&event_id=33245